Boekpresentatie: 1572 van Arnout van Cruyningen

22/03/2022 15:00 - 17:00

Activiteit: Presentatie

Historisch Museum Brielle
Markt 1,
3231 AH Brielle

Op dinsdag 22 maart wordt in het Historisch Museum Brielle het nieuwe boek van historicus en auteur Arnout van Cruyningen gepresenteerd. Zijn nieuwste boek, 1572. Het kanteljaar van de Tachtigjarige Oorlog, laat zien wat de waarde was van de verovering van de watergeuzen van Den Briel tijdens de oorlog. Het eerste exemplaar van het boek zal worden uitgereikt aan de burgemeester van Brielle, de heer Gregor Rensen. Het programma start om 15.00 uur en wordt georganiseerd door Boekhandel Hoofdstuk Een.

Programma

15.00: Aanvang programma met een welkomstwoord door de burgermeester, aansluitend een lezing door historicus Arnout van Cruyningen en de uitreiking van het eerste exemplaar aan de burgemeester. Na afloop van de presentatie kunnen gasten deelnemen aan de informele borrel en zal de auteur het boek signeren.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij deze presentatie, meld u zich dan aan via 0181-418370 of info@hoofdstuk-een.nl. Mocht u na aanmelden onverwachts verhinderd zijn, laat u het dan weten? De plaatsen zijn beperkt, dus we maken dan graag iemand anders blij met uw stoel.

Over het boek

Als op 1 april 1572 de watergeuzen Den Briel veroveren, is dat de eerste tastbare overwinning voor prins Willem van Oranje. Het is het begin van een reeks militaire zeges en het volk, murw gebeukt door honger, werkeloosheid, de tiende penning en een strenge winter, schaart zich massaal achter de opstand tegen Spanje. Eind 1572 slaat de hertog van Alva, de landvoogd van Filips II van Spanje, hard terug.

Van Cruyningen beschrijft al deze gebeurtenissen en de nasleep daarvan, tot en met het einde van de Tachtigjarige Oorlog, in dit lezenswaardige boek.

 

Boekpresentatie: 1572 van Arnout van Cruyningen