Boekpresentatie: ‘Hannibal in de Alpen’

19/01/2022 15:00 - 16:00

Activiteit: Beurs

Historicus Jona Lendering presenteert op woensdag 19 januari 2022 Hannibal in de Alpen, een nieuw boek waarin hij de lezer laat zien waarmee oudheidkundigen zich zoal bezighouden.

Over het boek

De vraag over welke pas het Karthaagse leger Italië binnenviel, houdt de gemoederen al twee eeuwen bezig. In Hannibal in de Alpen benut Jona Lendering het op zich onbeduidende vraagstuk om te tonen waar oudheidkundigen zich zoal mee bezighouden. De overlevering van antieke teksten, de stereotypen waarvan antieke auteurs zich bedienden, klimaatreconstructie, het antieke landschap en de darmflora van zoogdieren behoren tot de onderwerpen die aan de orde komen. ‘Hannibal in de Alpen’ gaat over de oudheid maar vooral over de veelkleurigheid van de oudheidkunde.

Thuis te volgen

Iedereen kan deze boekpresentatie thuis gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de boekpresentatie kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online. De link blijft twee weken geldig, zodat u kunt terugkijken.

Meld u hier aan voor de livestream!

Boekpresentatie: 'Hannibal in de Alpen'