Lezing Adrian Goldsworthy, Spui25

04/10/2019 20:00 - 22:00

Spui25
Spui 25-27
1012 WX, Amsterdam


Activiteit: Presentatie

In De glorie van Rome beschrijft bestsellerauteur Adrian Goldsworthy de werking en de invloed van het Romeinse leger, het beste beroepsleger dat de wereld heeft gekend. De legioenen waren niet ‘slechts’ uit op de overwinning, maar ook op de totale vernietiging van hun vijanden. Deze agressieve Romeinse oorlogsvoering creëerde een enorm rijk, dat voor een groot deel gekenmerkt werd door vrede en welvaart. Goldsworthy brengt de alliantie tussen politiek en militaire macht in beeld.

In Hannibals meesterzet schrijft de auteur over de bekendste slag uit de Oudheid. Op 2 augustus 216 voor Christus behaalde generaal Hannibal in het Italiaanse Cannae zijn meest glorieuze overwinning voor Carthago. In een van de bloedigste veldslagen ooit kwam zijn schitterende strategie eindelijk tot zijn recht. Hannibals huurlingenleger was een smeltkroes van nationaliteiten, maar het wist het gedisciplineerde leger van de Romeinse Republiek te vernietigen.

In dit programma spreken we over de voorgeschiedenis, de epische confrontatie, de nasleep van de slag bij Cannae en het unieke generaalschap van Hannibal. Classicus Diederik Burgersdijk modereert deze avond en zal Adrian Goldsworthy na zijn lezing interviewen.

Praktische informatie
Datum: 4 oktober 2019
Tijdstip: 20.00 – 22.00
Locatie: Spui25, Amsterdam
Toegang: Gratis
Aanmelden: Via deze link