Boeken van Dan Jones: Geschiedenis- en Archeologie Magazine

Welkom op deze pagina. Je bent hier mogelijk via Geschiedenis Magazine of Archeologie Magazine terecht gekomen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het nieuwe boek van Dan Jones: Wolven in de winterHet vorige boek uit de serie: De Essex dogs is tot en met 10 juni 2024 te koop voor € 15,- in plaats van € 24,99.

Lees hieronder verder!

Wolven in de winter – Dan Jones

 

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Bestel het e-book 

Over het boek 

Wolven in de winter van Dan Jones is een rauwe en tegelijkertijd humoristische verbeelding van het middeleeuwse militaire bestaan en brengt de veertiende eeuw heel dichtbij. Het is het tweede deel in de Crécy trilogie.

26 augustus 1346. De Essex Dogs zijn levend maar niet ongeschonden uit de Slag bij Crécy gekomen. De mannen verlangen naar huis, maar koning Edward heeft andere plannen. Geen enkele Engelsman zal Frankrijk verlaten voordat de kleine havenstad Calais gevallen is. Wat volgt is een elf maanden durend beleg. De Dogs moeten zien te overleven in een wetteloos kamp, gevaarlijker dan welk slagveld dan ook, omringd door schijnheilige edelen en wrede piraten. Ze zullen erachter komen dat de oorlog nog lang niet voorbij is.

Lees alvast een fragment

De stank van rotte adem was voldoende om te weten wie het wapen vasthield. De Captain bleef stokstijf stilstaan. ‘Het spijt me, vriend,’ zei de stem van de bebaarde man. Waarna hij in de duisternis zijn voet hoog optilde en met zijn hiel tegen de zijkant van de rechterknie van de Captain beukte. De pijn boorde zich een weg door het been van de Captain. Hij beet op het puntje van zijn tong in een poging het niet uit te gillen. Zijn mond vulde zich met bloed. In het duister zag hij de Brouwer van Gent voor zich, zijn schedel opengespleten. Zijn ogen puilden net zo waanzinnig ver uit de oogkassen als de oogbollen van een gevild konijn. Zijn gebroken been begaf het en de Captain sloeg tegen de grond. Een paar handen grepen hem ruw onder de oksels beet. Een van die handen doorvoelde zijn tas en pakte er de kalfsleren beurs uit. Het bloed vloeide uit zijn mond. Voor zijn ogen dansten groene sterren. In het duister hoorde hij een tweede stem. Een vrouwenstem. ‘Dépêchez-vous!’ zei ze. ‘J’ai froid.’ Schiet op. Ik heb het koud.

De Captain hoestte en kwijlde nog meer bloed. Er schoven nu armen onder zijn oksels die hem ruw omhooghesen. Bij elke ruk schoot er een felle pijn door zijn knie. De armen sleepten hem vijftien passen achteruit, tot hij de reling van de brug in zijn rug voelde drukken. Hij werd zich bewust van een gezicht naast dat van hem, van een mond met een nieuwe geur. De mond van een vrouw

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

De Essex dogs is nu beschikbaar voor maar € 15,-

De Essex dogs - Dan Jones

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Bestel het e-book 

Over het boek 

Ben je benieuwd naar de nieuwe Dan Jones, maar heb je het vorige boek uit de serie nog niet gelezen? Bestel dan nu De Essex Dogs voor maar € 15,-

De Essex Dogs is het fictiedebuut van bestsellerauteur en gerenommeerd historicus en televisiemaker Dan Jones.

12 juli 1346, de beginjaren van de Honderdjarige Oorlog. De Essex Dogs landen in Normandië. Deze groep huurlingen zal veertig dagen vechten voor de Engelse koning Edward in de strijd tegen zijn valse neef Filips. Hun kleine sloep heeft de Franse kust nog niet bereikt of de eerste pijlen scheren door de lucht. Op de klif rechts van hen wordt een vuur ontstoken. De doorgewinterde Loveday hóórt de Fransen voordat hij ze ziet: twee eenheden, misschien meer, met hun kruisbogen in de aanslag. Een van zijn mannen toont hun, op zijn Schots, zijn blote achterste. De strijd die naties zal smeden is begonnen.

Een van de populairste historici van deze tijd verbeeldt met zijn onvergetelijke personages van De Essex Dogs de grimmige realiteit van middeleeuwse oorlog. Dit krachtig staaltje militaire fictie, geworteld in historische nauwkeurigheid, is het eerste deel van de Crécy Trilogie.