Opstand, republiek en revolutie

Insert Custom Menu

Lees over de rijke geschiedenis van Nederland en Europa in tijden van opstand, revolutie en de gouden eeuw. Ontdek bijvoorbeeld alles over grote namen als Hugo de Groot en Johan van Oldenbarnevelt. Of laat je meenemen in de geschiedenis en de toekomst van het koninklijk huis in Van Hortense tot Amalia.

Insert Tabs

Select Columns Layout
Select Columns Layout


Over alle geschiedenissen betreffende voorgaande vorstinnen en de toekomst van Amalia, die de tiende vrouw in Nederland kan worden met de titel koningin.


Over de ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevenstein, van een van Europa's grootste wetenschappers uit de zeventiende eeuw. 


Dit toegankelijke, rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal over de Habsburgers en laat zien hoe relevant deze familie is voor de geschiedenis van Europa.


Een geschiedenisverhaal over vier prinsessen in ballingschap. Nancy vertelt op levendige wijze over het opzienbarende verhaal van vier van Elizabeth Stuarts dochters: Elizabeth, Lousia, Henrietta Maria en en Sophie, die de loop van de geschiedenis bepaalden.


Het eerste Nederlandstalige boek over een allesverwoestende machtsstrijd, die ongeveer 12 miljoen slachtoffers maakte. Harrison beschrijft de wereldoorlog vanuit de gewone burger.

Johan van Oldenbarnevelt groeide als landsadvocaat van Holland uit tot een van de grootste figuren van onze vaderlandse geschiedenis, die aan de wieg stond bij het ontstaan van de Republiek.


Select Columns Layout

Er zijn al tientallen biografie├źn over Karel V verschenen, maar deze bundelt de uitkomsten van decennialang onderzoek door een van de beste historici van deze tijd. 


Insert Contact Form

Over  Jan Pieterszoon Coens brute optreden met een reeks geweldsdaden waarbij de Bandanese bevolking werd verjaagd, vermoord en tot slaaf gemaakt.


Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout
Insert Content Template or Symbol