Tweede Wereldoorlog

Insert Custom Menu

Boeken over de Tweede Wereldoorlog. Altijd al meer willen weten over het verzet en de belangrijkste gebeurtenissen rond de periode 1939-1945? Van persoonlijke verhalen als Hoelang mag ik blijven en De kleine moeder van Bergen-Belsen tot geschiedenisboeken over concentratiekampen, het verzet en de rassenwaan.


Zestien maanden lang werkt het bataljon mee aan de deportatie en executie van Poolse Joden. Hoe kan het dat doodgewone mannen hiertoe in staat bleken? Brownings unieke onderzoek verschaft een tijdloos antwoord op die vraag.


Het complete verhaal van de lokale geschiedenissen van liniecrossers uit Sliedrecht en Werkendam, tot de oprichting en ontwikkeling van Groep Albrecht. Daarnaast komen de manieren waarop deze landelijke spionageorganisatie de Biesbosch gebruikte als illegaal doorgeefluik tussen vrijheid en bezetting aan bod.


Select Columns Layout
Een eerlijk en openhartig verhaal over het leven van Truus Stern in tijden van oorlog. Een tijd van angst en verdriet, maar ook van moed en vriendschap. 

Een aangrijpend relaas over Hetty’s verblijf in het concentratiekamp. Daar brengt ze  veertien lange maanden door als 'kleine moeder' van zo'n veertig kinderen in de kinderbarak.


Select Columns Layout
Select Columns Layout

Het indrukwekkende levensverhaal van een Slowaakse Jood die uit Auschwitz wist te ontsnappen. Rudolf Vrba doet verslag van de gruwelijkheden van Auschwitz en zijn ontsnapping uit het vernietigingskamp. 


Een uniek boek over daders die zich in dienst van de Duitsers schuldig hebben gemaakt aan misdrijven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Paul van de Water onderzoekt de levensloop van elke dader, en speurt naar de radicaliseringsfactoren in gezin, milieu of werk. 


Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout

Een reconstructie over de opstand van honderden Poolse en Tsjechische Joden in Treblinka, een vernietigingskamp waar veel mensen om het leven kwamen. Circa 400 van hen wisten te ontsnappen. 


De persoonlijke getuigenis van Nelly Ben-Or over de verschrikkingen van de Holocaust. Ze weet met haar moeder en oudere zus de Holocaust te overleven, samen met 2.000 andere personen uit het getto.