Boekpakketten Verzet

Speciaal voor u hebben wij twee boekenpakketten samengesteld met verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De twee boekpakketten De prijs van het verzet en Verraad & verzet zijn daarbij tijdelijk afgeprijsd naar € 30,-. De prijs is onder voorbehoud en zolang de voorraad strekt.

Pakket De prijs van het verzet

Het pakket De prijs voor het verzet (t.w.v. € 40,-) bevat de boeken De levensroman van Johannes Post van Anne de Vries en Terug uit Nacht und Nebel van Floris Bakel.

De levensroman van Johannes Post is een roman over het leven van een van de grootste leiders uit het Nederlandse verzet. In mei 1940 is de gelovige Johannes Post één van de eersten die zich aansluit bij het verzet. Jarenlang blijft hij uit handen van de Duitsers. Totdat hij verraden wordt op 14 juli 1944, als de oorlog bijna afgelopen is.

Nacht und Nebel was een speciale strafklasse die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingesteld om verzetsmensen spoorloos te doen verdwijnen. Een van de kampen waar deze gevangenen terechtkwamen was Natzweiler in Frankrijk. Floris B. Bakels (1915-2000) kwam na zeven (!) andere kampen uiteindelijk daar terecht en hield een dagboek bij dat als basis diende voor Terug uit Nacht und Nebel. Terwijl veel medegevangenen hun geloof verloren, bloeide bij de auteur het vertrouwen in een God juist op.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Pakket Verraad & verzet

Dit pakket (t.w.v. € 47,50) bevat de boeken In dienst van de nazi’s van Paul van de Water en De Tweede Wereldoorlog en het verzet van Egbert van de Schootbrugge.

In dienst van de nazi’s’ is een uniek boek over daders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bevat tien niet eerder gepubliceerde portretten van Nederlanders die zich in dienst van de Duitsers schuldig hebben gemaakt aan misdrijven als intimidatie, mishandeling, marteling, verraad, moord of doodslag.

In De Tweede Wereldoorlog en het verzet geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland. Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal tegen de bezetter had geweerd. Nu overheerst het idee dat de Nederlanders zich braaf aanpasten en de Duitsers daarmee zeer van dienst waren. Beide visies doen geen recht aan de tienduizenden die zich op alle mogelijke manieren tegen de Duitsers hebben verzet, en daar vaak voor betaalden met hun leven.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431