De serie Wie is wie

Insert Content Template or Symbol

Onmisbare naslagwerken met een ABC

wie is wie in de bijbel
wie is wie in de klassieke oudheid
Wie is wie in de mythologie
Insert Image

Wie is wie

De serie Wie is wie bestaat uit handzame naslagwerken met daarin een handig ABC, bedoeld voor professionals die snel iets op willen zoeken, studenten, scholieren en geïnteresseerde leken. 23/11 verschijnt het derde deel in de serie: Wie is wie in de mythologie. Eerder verschenen Wie is wie in de klassieke oudheid en Wie is wie in de Bijbel.

Wie is wie in de mythologie

Een geheel herzien en uitgebreid maar toch handzaam naslagwerk, dat op overzichtelijke en vakkundige wijze alle belangrijke mythologisch figuren belicht. Naast de klassieke mythologie wordt in dit overzicht ook ruim aandacht geschonken aan de Egyptische en Oosterse mythologie. Verder komen ook de mythologieën van de Amerikaanse en de Afrikaanse volkeren aan bod. Terecht kan worden vastgesteld dat mythische figuren uit alle culturen en continenten aan bod komen.

Bestel hier het boek of het e-book

Wie is wie in de bijbel

De Bijbel is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars en schrijvers. De Nederlandse taal kent tal van uitdrukkingen die hun oorsprong vinden in de Bijbel en bij Bijbelse figuren. Maar wie zijn nu ook alweer al die Bijbelse personen? In dit boek worden vrijwel alle belangrijke personen uit de Bijbel voor het voetlicht gebracht.

Bestel hier het boek of het e-book

Wie is wie in de klassieke oudheid

De Olympische Spelen, de democratie en de eed van Hippocrates, zomaar drie hedendaagse zaken die hun oorsprong in de klassieke wereld vinden. Op vele gebieden van wetenschap, architectuur, staatsinrichting en geschiedschrijving zijn we tot op de dag van vandaag op bepaalde aspecten nog steeds schatplichtig aan de ontwikkelingen, ideeën en uitvindingen die in de oudheid zijn gedaan. Bedacht voor en door mensen. In dit boek worden vrijwel alle belangrijke personen uit deze periode voor het voetlicht gebracht.

Bestel hier het boek of het e-book.

Nieuw

Wie is wie in de mythologie

Verkrijgbaar vanaf 23/11/21 voor €20,-

  • Beknopte en heldere informatie
  • Test nu je kennis!
  • Geschikt voor professionals (studenten, scholieren en leken)
Bestellen

Wie is wie in de bijbel

Wie is wie in de klassieke oudheid

Wie is wie in de mythologie

Test je kennis

Testen hoeveel kennis je hebt? Doe dan hier de bijbel-quiz of de klassieke oudheid-quiz.

Insert Tabs
Insert Tabs
Insert Content Template or Symbol