Nieuw: Palmyra

Palmyra van Theo de Feyter is vanaf vandaag beschikbaar in de (online)boekhandel! In zijn boek geeft hij de lezer een uniek inkijkje in het heden en het verleden van de Stad van Duizend Zuilen.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

Eeuwenlang was het Syrische Palmyra een bruisend centrum van handel en cultuur, maar de stad raakte in verval en in de vergetelheid. Tot de zeventiende eeuw, toen de ruïnes herontdekt werden. Na het verkrijgen van het predicaat Unesco Werelderfgoed groeide de stad uit tot een populaire archeologische trekpleister. Vanaf 2011 werd Palmyra een strijdtoneel in de Syrische Burgeroorlog. De ruïnes werden verder verwoest, maar bleven de verschillende partijen tot propaganda voor hun zaak dienen. De rust is weergekeerd, maar de vraag is nu: hoe ziet de toekomst van deze iconische plek eruit?

In Palmyra neemt Syriëkenner Theo de Feyter de lezer mee op zijn reis naar de ruïnestad. Aan de hand van zijn ter plekke gemaakte tekeningen en schilderijen vertelt De Feyter over het heden en verleden en de archeologie van Palmyra. In woord en beeld weidt hij uit over de complexe politieke en culturele situatie die er heerst, de invloed van IS en andere organisaties, en de cultuurhistorische betekenis van ruïnes.

Over de auteur

Theo de Feyter (1947) is archeoloog en kunstenaar. Hij nam deel aan opgravingen in Syrië en werkte er als reisleider. Naast zijn werk als archeoloog en publicist is hij schilder en tekenaar van landschappen en stadsgezichten en exposeerde in allerlei landen. Hij maakte reportagetekeningen over Syrië voor onder meer De Standaard, Mo Magazine, NRC Handelsblad en Vrij Nederland.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!