Korting op e-books over de Tweede Wereldoorlog

Op 27 januari 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz door het Rode Leger bevrijd. Ruim drie maanden later, op 5 mei, werd ook Nederland bevrijd, een gebeurtenis die we jaarlijks herdenken. Ter ere van 75 jaar bevrijding hebben wij vijf mooie, aangrijpende e-books geselecteerd. Deze e-books zijn alleen in de maand januari 2020 met korting te koop.

Ik ontsnapte uit Auschwitz

Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba is het indrukwekkende levensverhaal van een Poolse Jood die uit Auschwitz wist te ontsnappen. In 1942 wordt Rudolf Vrba naar Auschwitz gedeporteerd. Twee jaar later, op 7 april 1944, ontsnapt hij samen met Alfred Wetzler. Ze weten te overleven dankzij hun levenswil, slimheid en soms door puur geluk. In deze absolute bestseller doet Rudolf Vrba verslag van de gruwelijkheden van Auschwitz en zijn ontsnapping uit het vernietigingskamp.

Ik ontsnapte uit Auschwitz is van 6 januari tot en met 31 januari verkrijgbaar van €7,99 voor €3,99. Bestel nu!

De dag dat de nazi's kwamen

De dag dat de nazi’s kwamen van Stephen Matthews vertelt het waargebeurde persoonlijke verhaal van een Brits jongetje in een concentratiekamp in het Derde Rijk.
Aan de hand van zijn eigen ervaringen, de dagboeken van zijn moeder en ongepubliceerd materiaal vertelt Stephen Matthews in De dag dat de nazi’s kwamen over zijn jeugd in een naziconcentratiekamp.

De dag dat de nazi’s kwamen is van 1 januari tot en met 31 januari verkrijgbaar van €9,99 voor €4,99. Bestel nu!

De kleine moeder van Bergen-Belsen

Hetty Werkendam is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty de kleine moeder van zo’n veertig kinderen. Met haar veertien jaren een onmogelijke taak. De kleine moeder van Bergen-Belsen is een aangrijpend relaas over Hetty’s verblijf in het beruchte concentratiekamp.

De kleine moeder van Bergen-Belsen is van 1 januari tot en met 31 januari verkrijgbaar van €9,99 voor €4,99. Bestel nu!

Ik overleefde Treblinka

Als 16-jarige nam Samuel Willenberg dienst in het Poolse leger en vocht tegen de Russen en de Duitsers. In 1942 werd hij gearresteerd en, omdat hij Joods was, naar Treblinka gedeporteerd. Daar ontsnapte hij aan de gaskamers door zich voor te doen als metselaar. Tijdens de massale opstand wist Willenberg het kamp te ontvluchten.

Ik overleefde Treblinka is van 1 januari tot en met 31 januari verkrijgbaar van €9,99 voor €4,99. Bestel nu!

Alleen op de vlucht

Alleen op de vlucht is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een Joodse jongen, die aan de Holocaust weet te ontsnappen. Tien jaar is hij pas, als hij op een dag thuiskomt en ontdekt dat zijn familie door de Duitsers is weggevoerd. Dan begint een leven van verstoppen, rondtrekken en liegen. Om te overleven vergeet hij zijn naam, zijn taal en zijn godsdienst en neemt hij een telkens wisselende identiteit aan.

Alleen op de vlucht is van 1 januari tot en met 31 januari verkrijgbaar van €9,99 voor €4,99. Bestel nu!