80 jaar Februaristaking

Op 25 en 26 februari 1941 was er een algehele staking in Amsterdam, genaamd de Februaristaking. Veel andere Nederlandse steden volgden. Dit was het eerste en enige openlijke protest ter wereld tegen de jodenvervolging. De aanleiding voor de stakingen waren razzia’s in Amsterdam waarbij honderden Joodse mensen werden opgepakt. Wil je meer weten over dit en de Februaristaking? Lees het in De Tweede Wereldoorlog en het verzet.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book hier.

Over het boek Tweede Wereldoorlog en het verzet

In De Tweede Wereldoorlog en het verzet geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland. Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal tegen de bezetter had geweerd. Nu overheerst het idee dat de Nederlanders zich braaf aanpasten en de Duitsers daarmee zeer van dienst waren. Beide visies doen geen recht aan de tienduizenden die zich op alle mogelijke manieren tegen de Duitsers hebben verzet, en daar vaak voor betaalden met hun leven. Dit boek zet de kopstukken van de verzetsgroepen op een rij en geeft aan de hand van de gebeurtenissen een helder overzicht. Ook wordt er aandacht besteed aan de Februaristaking. Met veel foto’s van verzetshelden. Geïnteresseerd in het boek? Bestel het hier!

Over de auteur

Egbert van de Schootbrugge is freelance onderzoeker. Hij vertaalde en redigeerde boeken als Richard Overy’s De Tweede Wereldoorlog en Het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog.

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere  nieuweboeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!