Afgeprijsde e-books van Dick Harrison

Op de e-books De Dertigjarige oorlog, De volksverhuizingen en De geschiedenis van slavernij van Dick Harrison ontvang je € 5,- korting t/m 31 september 2021.

 

De Dertigjarige oorlog
De Dertigjarige Oorlog, die 400 jaar geleden begon, wordt meestal beschreven vanuit een nationaal standpunt. Maar het was in feite de allereerste wereldoorlog, die bijna 12 miljoen slachtoffers maakte. Wat begon als een godsdienstoorlog in een uithoek van Europa mondde uit in een allesverwoestende strijd om de macht. Voor de Republiek der Verenigde Nederlanden was de strijd de voortzetting van de Tachtigjarige Oorlog. Net als andere protestantse staten sloot ze zich aan bij het katholieke Frankrijk. De invasies uit het noorden en zuiden leidden tot het economische verval van Vlaanderen. Dit is het eerste Nederlandstalige boek over dit thema vanuit Europees perspectief. Dick Harrison heeft in dit boek aandacht voor de huurling, de priester, de non, de schoenmaker, de burgemeester en andere gewone mensen. Daarnaast laat hij zien dat de Dertigjarige Oorlog een pan-Europese oorlog was, en heeft hij oog voor de gevechten in Afrika en Amerika.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

De volksverhuizingen

De volksverhuizingen van Dick Harrison geeft ons een rijk beeld van West-Europa in de vroege middeleeuwen. Toen de Pax Romana in stukken brak verspreidden woeste hordes Germanen en Hunnen zich over heel Europa op zoek naar graan en goud. Bestsellerauteur Dick Harrison nuanceert het beeld van die barbaarse plunderpartijen en werpt licht op de waarheid achter de mythe van chaos en verwoestingen. In het boek ontmoeten we individuele mensen: krijgers en heiligen, boeren en heersers. De volksverhuizingen geeft ons een fascinerend en complex beeld van West-Europa in de overgang tussen de oudheid en de vroege middeleeuwen.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

De geschiedenis van de slavernij

In De geschiedenis van de slavernij geeft de Zweedse hoogleraar geschiedenis Dick Harrison, auteur van De Dertigjarige Oorlog, een indrukwekkend overzicht van de slavernij, van de vroegst bekende beschavingen tot hedendaagse dwangarbeid. Hij behandelt de oudheid, de middeleeuwen, de trans-Atlantische slavenhandel en de laatste twee eeuwen. In dit diepgravende werk wisselt Harrison de grote lijnen af met fragmenten uit dagboeken en brieven, waardoor hij het menselijke aspect benadrukt. Speciaal voor de Nederlandstalige editie voegde hij hoofdstukken toe over Congo, Indonesië en Suriname. ‘De geschiedenis van de slavernij’ is een magistraal boek over een van de zwartste bladzijden uit de menselijke geschiedenis.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431