‘Alle wegen leiden naar Babel’ is genomineerd voor de Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2024!

Alle wegen leiden naar Babel van Daan Nijssen is genomineerd voor de Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2024! De Longlist Libris Geschiedenis Prijs nomineert historische boeken die een algemeen publiek aanspreken, waarbij bij de beoordeling vooral gekeken wordt naar de oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid. Dit jaar wordt de prijs voor de zestiende keer uitgereikt.

De Longlist Libris Geschiedenis Prijs heeft als doel het stimuleren van goede historische boeken in Nederland.

 

Bent u benieuwd naar Alle wegen leiden naar Babel? 

Alle wegen leiden naar Babel
In Alle wegen leiden naar Babel beschrijft Daan Nijssen de voorgeschiedenis van de Zijderoute. Want de Zijderoute ontstond niet vanuit het niets. In het Midden-Oosten waren al duizenden jaren complexe handelsnetwerken aanwezig waarvan Babel, in het oude Mesopotamië, het kloppende hart was. Hier ontstond een niet-aflatende vraag naar luxegoederen, die de drijvende kracht vormde achter de opkomst en ondergang van wereldrijken, en de beschavingen van Mesopotamië, Egypte, India, China en Rome voorgoed met elkaar verbond.

Daan Nijssen debuteerde zeer succesvol met Het wereldrijk van het Tweestromenland. In zijn tweede boek, Alle wegen leiden naar Babel, toont hij aan hoe duizenden jaren vóór de Zijderoute goederen, technologie, kennis, kunst en religie de weg tussen oost en west al hadden gevonden.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!