Alles over Amerika en de verkiezingen

Lees hier alles over Amerika!

De presidentsverkiezingen komen eraan in de Verenigde Staten. Wordt de Democraat Joe Biden president of blijft dat de Republikein Donald Trump? Dinsdag 3 november zullen we erachter komen.

Om alvast in de stemming te komen hebben we een paar mooie boeken geselecteerd over Amerika en over hoe het Amerikaanse verkiezingssysteem in elkaar steekt.

De man die geen president mocht worden van Frans Verhagen

Een belangwekkend kijkje in minder bekende maar bepalende ontwikkelingen in de Amerikaanse geschiedenis. Het boek is vandaag verschenen!

Henry A. Wallace heette hij, en van 1941 tot 1945 was hij vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika onder Franklin Delano Roosevelt. Hij was de man die geen president mocht worden. Zijn verhaal is een van de verhalen in het nieuwe boek van Frans Verhagen

Of bestel het e-book

Het Amerikaanse presidentschap van Frans en Paul Verhagen

Frans en Paul Verhagen belichten lichtvoetig en helder de vele onderdelen van het Amerikaanse presidentschap.

Hun uitgebreide kennis van de geschiedenis en het politieke systeem van de Verenigde Staten maakt dit boek tot een onmisbare handleiding  over het machtigste ambt ter wereld. Vol fun facts over verkiezingen, campagnes, presidenten en vicepresidenten.

Of bestel het e-book

 

De Roosevelts

Frans Verhagen schrijft over een Amerikaanse familie die geschiedenis maakte: de Roosevelts. De Roosevelts hadden hun wortels in Zeeland, van waaruit een verre voorvader rond 1645 naar Amerika emigreerde. De familie zou uitgroeien tot een van de bekendste presidentiële families van Amerika.

Verhagen vertelt over deze familieleden, die als grote hervormers de basis wisten te leggen voor de huidige samenleving en de internationale rol van de VS.

Of bestel het e-book

 

De Kennedy’s

In 2018 is het vijftig jaar geleden dat Robert F. Kennedy werd vermoord. Hij was de derde achtereenvolgende zoon van patriarch Joseph Kennedy die, na zonen Joe en John F. Kennedy, door geweld om het leven kwam. Verhagen beschrijft de gecompliceerde en tragische geschiedenis van deze familie.

Of bestel het e-book

 

 

 

 

Lincoln

In deze biografie vertelt Amerikakenner Frans Verhagen het fascinerende levensverhaal van Abraham Lincoln. Hoe dat zijn presidentschap bepaalde. Het brengt ook zijn geniale politieke inzicht voor het voetlicht. Lincoln was een wijs man, grootmoedig en geduldig. Maar ook sluw, manipulatief, zelfs machiavellistisch.

‘Frans Verhagen legt overtuigend uit waarom Lincoln de belangrijkste president van de VS was.’ – Maarten van Rossem

Of bestel het e-book

 

 

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!