Biografie van de Zuiderzee

Vanaf vandaag is Biografie van de Zuiderzee van Arie Kok beschikbaar in de (online) boekhandel! Arie Kok vertelt de geschiedenis van de Zuiderzee in 25 verhalen, waarin mensen centraal staan en met prachtig beeldmateriaal.

Over het boek Biografie van de Zuiderzee

Sinds tijdens de Allerheiligenvloed van 1170, 850 jaar geleden, de Zuiderzee ontstond, hebben kust- en eilandbewoners een voortdurende strijd tegen het water geleverd. Altijd was er gevaar. Tegelijk leefden ze ervan, visten ze erin en voeren ze naar verre kusten om handel te drijven.

Arie Kok vertelt de geschiedenis van de Zuiderzee in 25 verhalen, waarin mensen centraal staan en met prachtig beeldmateriaal. Van de Hoornse visser die getuige is van de Slag op de Zuiderzee (1573), tot de vroedvrouw van Schokland, van de kunstenaarskolonie rond hotel Spaander in Volendam, tot Kampen en de Hanze, van de Urker schedelroof tot het vrouwtje van Stavoren. Het boek eindigt met het dichten van de Afsluitdijk in 1932.


Of bestel het e-book

Over de auteur

Arie Kok (1968) is freelance schrijver en uitgever, werkte onder andere bij de publieke omroep en was hoofdredacteur van EO Visie en De Nieuwe Koers. Bij Uitgeverij Mozaïek verschenen eerder de docuroman Morie (2013) en de novelle Nachtmotet (2015).

Bekijk hier de videotrailer