Black Friday 2022

Black Friday korting

Het is weer Black Friday! Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij geselecteerde boeken afgeprijsd, bekijk hieronder welke boeken.

De korting geldt tot 5 december 2022. 

Van Augustus tot Constantijn

Tijdelijk van € 29,99 naar € 20,00.

In Van Augustus tot Constantijn vertelt Barry Strauss op toegankelijke wijze de complexe geschiedenis van Rome. Aan de hand van tien portretten van de meest tot de verbeelding sprekende figuur, de Romeinse keizer, brengt hij vier eeuwen geschiedenis tot leven.

Alle tien keizers – Augustus, Tiberius, Nero, Vespasianus, Trajanus, Hadrianus, Marcus Aurelius, Septimus Severus, Diocletianus en Constantijn – representeren een belangrijke periode van het ooit zo machtige wereldrijk. Strauss maakt de geschiedenis van de klassieke oudheid daarmee behapbaar voor een breed publiek.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Van Rome tot Rome

Nu van € 45,00 naar € 35,00.

Een duizendjarig avontuur, dat is wat bestsellerauteur Dan Jones maakt van zijn nieuwe geschiedenis van de middeleeuwen Van Rome tot Rome. Hij begint in 410 bij de ineenstorting van het Romeinse Rijk en eindigt weer in Rome als keizer Karel V in de zestiende eeuw opnieuw voor de poorten van de stad staat.

In een duizelingwekkend tempo laat Jones zien hoe het Westen de oude wereld herbouwde en de rest van de wereld ging domineren: door te ontdekken, ontwikkelen of domweg te stelen. Van Rome tot Rome is een boek over – en voor – een tijd van diepgaande verandering.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Vorsten van Albion

Tijdelijk van € 35,00 naar € 25,00.

Vorsten van Albion van Dan Jones is een kroniek van acht generaties van de beste en slechtste koningen en koninginnen die Engeland ooit heeft gekend. Ze maakten deel uit van het huis Plantagenet, en hun geschiedenis is die van Engeland en Groot-Brittannië. Deze eerste koninklijke dynastie van Engeland heerste ruim driehonderd jaar over Albion, van 1154 tot 1485. De van oorsprong uit Anjou afkomstige vorsten zorgden ervoor dat Engeland uit de middeleeuwen tevoorschijn kwam als een zeer georganiseerd rijk, dat heerste van Schotland tot Jeruzalem.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Keizer Karel V

Tijdelijk van € 39,99 naar € 25,00.

Keizer Karel V (1500-1558) was de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend. Vijfhonderd jaar geleden verordineerde hij dat alle geschriften van Maarten Luther vernietigd moesten worden. De in Gent geboren keizer typeerde zichzelf als keizer van het Heilige Roomse en het Habsburgse Rijk, koning van Spanje, heer der Nederlanden en ridder van het katholieke geloof. Er zijn al tientallen biografieën over Karel V verschenen – de eerste daarvan al tijdens zijn leven –, maar deze van Parker bundelt de uitkomsten van decennialang onderzoek door een van de beste historici van deze tijd. Een nieuw standaardwerk.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Foute vrouwen

Tijdelijk van € 25,00 naar € 20,00.

Eenderde van alle leden van de NSB was vrouw. Toch is er nauwelijks onderzoek gedaan naar hun beweegredenen en hun verhaal. In Foute vrouwen onderzoekt Paul van de Water de soorten collaboratie waaraan Nederlandse en Vlaamse vrouwen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuldig maakten. Soms betrof het eenvoudige kantoorbanen bij vaak verschrikkelijke organisaties, soms ging het om actieve Jodenjaagsters. Opvallende geschiedenissen die Paul van de Water in Foute vrouwen beschrijft zijn die van de Amsterdamse Ans van Dijk, de Vlaamse Irma Laplasse en jeugdboekenschrijfster Tonny Vos-Dahmen von Buchholz.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

De bus uit Mostar

Tijdelijk van € 24,99 naar € 17,50.

De bus uit Mostar van GerBen van ’t Hek en Rens Lieman begint in mei 1992. Een groep jonge handbalsters, tieners nog, neemt in de schilderachtige stad Mostar plaats in de spelersbus. Om een toernooi in Nederland te spelen, denken ze. In werkelijkheid is het een gevaarlijke, door hun coach georkestreerde vlucht. Eenmaal in Nederland valt het contact met thuis weg. Terugkeren naar Mostar kan niet. Daar komen familie, vrienden en buren steeds meer tegenover elkaar te staan in een etnisch gemotiveerde oorlog. In het Noord-Hollandse Oosterblokker klampen de jonge handbalsters zich met al hun verschillende etniciteiten stevig aan elkaar vast.

Ze groeien op in gastgezinnen. Weken worden maanden. Maanden worden jaren. Kunnen ze ooit nog terug naar huis? In De bus uit Mostar reconstrueren GerBen van ’t Hek en Rens Lieman hun verhaal, dat de recente geschiedenis van het voormalig Joegoslavië na Tito een menselijk gezicht geeft.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!