Boek van de maand: ‘Alle wegen leiden naar Babel’

Goed nieuws: Alle wegen leiden naar Babel is verkozen tot Boek van de maand in de boekenrubriek van Bart Funnekotter in OVT! In de aflevering van 1 oktober 2023 van OVT bespreekt Funnekotter diverse historische boeken, waaronder ‘Alle wegen leiden naar Babel’:

‘Nijssen laat heel goed zien hoe door handel (en hebzucht) heeft geleid tot mondialisering al ruim voor het begin van onze jaartelling.’ – Bart Funnekotter, over Alle wegen leiden naar Babel.

Wil je de hele aflevering luisteren? Dat kan hier.

Over het boek

In Alle wegen leiden naar Babel beschrijft Daan Nijssen de voorgeschiedenis van de Zijderoute. Want de Zijderoute ontstond niet vanuit het niets. In het Midden-Oosten waren al duizenden jaren complexe handelsnetwerken aanwezig waarvan Babel, in het oude Mesopotamië, het kloppende hart was. Hier ontstond een niet-aflatende vraag naar luxegoederen, die de drijvende kracht vormde achter de opkomst en ondergang van wereldrijken, en de beschavingen van Mesopotamië, Egypte, India, China en Rome voorgoed met elkaar verbond.

 

Daan Nijssen debuteerde zeer succesvol met Het wereldrijk van het Tweestromenland. In zijn tweede boek, Alle wegen leiden naar Babel, toont hij aan hoe duizenden jaren vóór de Zijderoute goederen, technologie, kennis, kunst en religie de weg tussen oost en west al hadden gevonden.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431