Boek van de maand bij OVT: Van Rome tot Rome

In het radioprogramma OVT van de VPRO besprak Bart Funnekotter een selectie van vier historische boeken. Daarbij was een boek zijn favoriet: Van Rome tot Rome. Oftewel, het boek van Dan Jones is boek van de maand, hoera!

In Van Rome tot Rome laat Dan Jones in een duizelingwekkend tempo zien hoe het Westen de oude wereld herbouwde en de rest van de wereld ging domineren: door te ontdekken, ontwikkelen of domweg te stelen. Hij begint in 410 bij de ineenstorting van het Romeinse Rijk en eindigt weer in Rome als keizer Karel V in de zestiende eeuw opnieuw voor de poorten van de stad staat.

Tijdens de uitzending vertelt Bart tegen de luisteraars dat hij sceptisch was toen hij begon met lezen, maar op het einde zeker was overtuigd. ‘Dan Jones kan verschrikkelijk goed schrijven. Hij sleept je heel makkelijk door het boek heen, maar toch slaagt hij er ook in om alle academische controversies rondom de geschiedschrijving van de middeleeuwen even aan te stippen. Hij werkt thema’s uit aan de hand van een persoon of plek en op die manier zoomt Jones in, maar laat hij ook het grote beeld zien. Een heerlijk boek moet ik zeggen. Met heel veel plezier gelezen.’

Ben je benieuwd geworden? Bestel het boek dan zonder verzendkosten via Boekenwereld.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en die van Boekenwereld!