De ontmoeting tussen Kim Jong-un en Donald Trump was een groot moment in de geschiedenis. De foto’s gingen al snel de hele wereld over. Na zeventig jaar oorlog leek er tevergeefs heel even een mogelijkheid tot iets meer vrede. Maar wat is nu de kern van het conflict? Sheila Miyoshi-Jager beschrijft in Broederstrijd in Korea een alomvattende geschiedenis van deze oorlog. Nu beschikbaar in de (online) boekenwinkels.
Sheila Miyoshi Jager beschrijft in Broederstrijd in Korea de geschiedenis van het oneindige conflict op het schiereiland Korea: van de Tweede Wereldoorlog tot de ontmoeting van de Koreaanse leiders met Donald Trump in 2019. Zeventig jaar na dato is de Koreaanse Oorlog nog steeds niet ten einde. Historica en hoogleraar Sheila Miyoshi Jager schrijft de allesomvattende geschiedenis van deze oorlog, die nog altijd het risico van een Derde Wereldoorlog in zich draagt. Op basis van recent vrijgegeven diplomatieke bronnen uit China, Zuid-Korea en de voormalige Sovjet-Unie analyseert Jager de militaire strategie van de oorlog op het allerhoogste niveau. Ze laat zien hoe het conflict tussen de twee Korea’s nog altijd voortduurt.
Sheila Miyoshi Jager is historica en hoogleraar Oost-Aziatische Studies in Ohio. Zij heeft Nederlands-Japanse ouders en schreef zeven boeken.