Cyber Monday 2023

Cyber Monday is aangebroken! We geven daarom tijdelijk korting op onderstaande e-books.

De zijderoute – Valeria Hansen 

De zijderoute van Valerie Hansen is een monumentaal werk dat niet gaat over rijk beladen karavanen die handeldreven tussen China en het oude Rome.  Het is een wervelend en fascinerend verslag over de échte zijderoute: het oude handelsnetwerk tussen China en Samarkand in het huidige Iran.

Aan de hand van unieke archeologische vondsten (sommige officiële documenten werden hergebruikt als schoenzool en bleven eeuwenlang bewaard door het droge klimaat in de Taklamakanwoestijn) toont Hansen dat de zijderoute een aaneenschakeling van markten was, waar meer in papier dan in zijde werd gehandeld. In kosmopolitische centra heerste tolerantie voor verschillende religies, waaronder zoroastrisme en boeddhisme.

Bestel het e-book

Ravenna – Judith Herrin

Judith Herrin beschrijft in Ravenna de geschiedenis van een smeltkroes. In 402 koos keizer Honorius Ravenna tot hoofdstad van het West-Romeinse Rijk.

Dat trok wetenschappers, ambachtslieden en religieuze leiders naar de stad, die uitgroeide tot het culturele en politieke centrum van Noord-Italië.

Hoogleraar Judith Herrin volgt de levens van Ravenna’s heersers, kroniekschrijvers en inwoners en laat zien hoe de stad de ontmoetingsplaats werd van Griekse, Latijnse, christelijke en barbaarse culturen en de spil vormde tussen oost en west.

Prachtig geïllustreerd met 32 pagina’s speciaal gemaakte foto’s van de beroemde mozaïeken.

Bestel het e-book

 

De Nakba – Ilan Pappe 

In 2023 is het 75 jaar geleden dat de staat Israël uitgeroepen werd. In De Nakba vertelt Ilan Pappe hoe de Arabisch-Israëlische Oorlog, in het Arabisch de Nakba (ramp) genoemd, leidde tot een van de grootste gedwongen migraties uit de moderne geschiedenis. Circa een miljoen mensen werden uit hun huizen verdreven, Palestijnse dorpen werden verwoest, burgers werden vermoord. Ilan Pappe, een vooraanstaand historicus uit Israël, toont aan hoe de Joden zich in 1948 schuldig maakten aan etnische zuiveringen, en hoe het kon dat de internationale gemeenschap niet ingreep. Het boek werpt nieuw licht op de oorsprong en de ontwikkeling van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Bestel het e-book

De landwacht – Paul van de Water

De Nederlandse Landwacht was een nationaalsocialistische, paramilitaire eenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de Duitse bezetter als een soort hulppolitie functioneerde.

Tot nu toe is er nauwelijks onderzoek gedaan naar de rol van de Landwacht tijdens de bezetting. Paul van de Water brengt daar verandering in. Hij beschrijft de rol en de betekenis van de van 1943 tot 1945 actieve organisatie.

Hoewel de Landwacht bestond uit leden van de NSB stond na Dolle Dinsdag in september 1944 niet Mussert, de leider van de NSB, maar SS-politiechef Rauter aan het hoofd van de organisatie, met martelingen en executies tot gevolg.

Bestel het e-book

Toetanchamon – Dick Harrison 

De Zweedse hoogleraar geschiedenis Dick Harrison beschrijft in Toetanchamon het leven van de jonggestorven farao, van zijn jeugd in Amarna onder het vervloekte regime van zijn vader, zijn regeerperiode in Memphis tot zijn graf in Thebe. Honderd jaar na de ontdekking van de tombe van Toetanchamon door Howard Carter en tweehonderd jaar na de ontcijfering van de steen van Rosetta staat Egypte dit najaar in het middelpunt van de belangstelling. Toetanchamon van Dick Harrison is in kleur en voorzien van afbeeldingen van veel van de 5400 objecten uit Toetanchamons grafkamer.

Bestel het e-book 

De Volksverhuizingen – Dick Harrison

De volksverhuizingen van Dick Harrison geeft ons een rijk beeld van West-Europa in de vroege middeleeuwen.

Toen de Pax Romana in stukken brak verspreidden woeste hordes Germanen en Hunnen zich over heel Europa op zoek naar graan en goud.

Bestsellerauteur Dick Harrison nuanceert het beeld van die barbaarse plunderpartijen en werpt licht op de waarheid achter de mythe van chaos en verwoestingen.

In het boek ontmoeten we individuele mensen: krijgers en heiligen, boeren en heersers. 

Bestel het e-book

 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!