De Dertigjarige oorlog afgeprijsd in de Boekenweek

Tijdens de Boekenweek van 29 mei t/m 6 juni 2021 is het boek De Dertigjarige oorlog van Dick Harrison afgeprijsd van € 34,99 naar € 25,-. De auteur laat zien dat de Dertigjarige Oorlog een pan-Europese oorlog was, en hij heeft oog voor de gevechten in Afrika en Amerika. Hij heeft in dit boek dan ook  aandacht voor de huurling, de priester, de non, de schoenmaker, de burgemeester en andere gewone mensen.

Over het boek

De Dertigjarige Oorlog, die 400 jaar geleden begon, wordt meestal beschreven vanuit een nationaal standpunt. Maar het was in feite de allereerste wereldoorlog, die bijna 12 miljoen slachtoffers maakte. Wat begon als een godsdienstoorlog in een uithoek van Europa mondde uit in een allesverwoestende strijd om de macht. Voor de Republiek der Verenigde Nederlanden was de strijd de voortzetting van de Tachtigjarige Oorlog. Net als andere protestantse staten sloot ze zich aan bij het katholieke Frankrijk. De invasies uit het noorden en zuiden leidden tot het economische verval van Vlaanderen. Dit is het eerste Nederlandstalige boek over dit thema vanuit Europees perspectief.

‘In een kraakheldere vertaling komen alle aspecten van de oorlog aan bod: de grote geopolitieke kwesties, de tactische finesses van belangrijke veldslagen, de kleurrijke hoofdrolspelers en vooral het oneindige leed van de gewone man en vrouw.’ – NRC over De Dertigjarige Oorlog

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere  nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!