De dochters van de Winterkoningin

Vandaag verschijnt De dochters van de Winterkoningin van Nancy Goldstone! Vierhonderd jaar geleden, april 1621, vluchtte Elizabeth Stuart – de Winterkoningin – met haar gezin naar oom Maurits van Oranje-Nassau in Den Haag. Nancy Goldstone vertelt hier het opzienbarende verhaal van Elizabeth en haar vier dochters, die de loop van de geschiedenis bepaalden: Elisabeth, Louise Hollandine, Henriëtte Maria en Sophia.

Over het boek De dochters van de winterkoningin

Het sprookjeshuwelijk tussen de dochter van de Engelse koning, Elizabeth Stuart, en Frederik van de Palts, de koning van Bohemen, wordt een nachtmerrie als ze al na één winter worden verdreven. Met hun grote kinderschaar gaan ze in ballingschap bij oom Maurits van Oranje.

In Den Haag voeren ze een grootse staat. Elizabeth bedwelmt de Hollanders met haar rijkdom, schoonheid en eruditie. Haar dochters excelleren in Leiden in de kunsten en wetenschappen. Prinses Elisabeth correspondeert met René Descartes en William Penn maar kan de juiste prins niet vinden en eindigt, omringd door de Europese intelligentsia, als abdis van een lutheraans klooster. Louise wordt begeerd vanwege haar schoonheid, en is de zeer begaafde pupil van schilder Gerard van Honthorst, maar sterft te jong voor een carrière in de kunst. De vriendelijke en stille Henriëtte  trouwt een rijke prins, maar tegen een veel te hoge prijs. Alleen de jongste dochter, Sophia, maakt de dromen van haar ouders waar en zorgt dat haar zoon koning van Engeland wordt.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431
Of bestel het e-book hier.

Over de auteur

Nancy Goldstone (1957) studeerde geschiedenis aan Cornell University en Columbia University. Ze is gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen en de zeventiende eeuw. Ze schreef zes boeken, maar dit is haar eerste Nederlandse vertaling.

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere  nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!