De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

Vanaf vandaag is De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen van Tom Buijtendorp beschikbaar in de (online) boekhandel! Een geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten, over een fascinerende periode.

Of bestel het e-book

Over het boek De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

Met een speciaal goudstuk kondigde keizer Hadrianus in 121 een gouden eeuw aan en vertrok naar de Lage Landen. Daar liet hij de Weg van Hadrianus aanleggen en het landschap herinrichten, en stichtte hij zijn eerste en strategisch zeer belangrijke stad in de buurt van het huidige Den Haag: Forum Hadriani.

Tom Buijtendorp dook in cold cases van de archeologie en schetst een verrassend beeld van deze unieke periode. Door objecten als de askist van Simpelveld opnieuw te bestuderen, plaatst de auteur de welvaart in de Lage Landen in een nieuw licht. Zo doemt een verband op tussen de beroemde Villa van Hadrianus bij Rome en Hadrianus’ nieuwe landinrichting, helpt de routesteen van Tongeren om het plan achter de Romeinse wegen te ontrafelen, en geeft Buijtendorp nieuwe inzichten in de werkwijze van de architecten van deze gouden eeuw die hun sporen in de gehele regio achterlieten. Op die manier groeit het beeld dat deze periode onze eerste gouden eeuw was.

Over de auteur

Tom Buijtendorp (1962) werkte jarenlang als journalist voor NRC Handelsblad en Quote en was werkzaam als stragetisch adviseur in het bedrijfsleven. Hij promoveerde aan de VU op een proefschrift over Forum Hadriani. Hij publiceert regelmatig over archeologie, historie en bestuur.

Presentatie

Schrijver en journalist Tom Buijtendorp presenteert via een online uitzending, die is opgenomen in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, zijn nieuwe boek De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen. Hij beschrijft hierin de bloeiperiode van Germania Inferior en neemt u mee op een reis door de Romeinse Lage Landen, in een rijk geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten.