De grootste veldheren uit de geschiedenis

De grootste veldheren uit de geschiedenis van Andrew Roberts is nu beschikbaar in de (online) boekhandel! Lees je liever over een bepaalde periode? Dit boek van welliefst 1184 pagina’s is ook  digitaal beschikbaar en opgedeeld in 4 e-books over specifieke periodes. De e-books van de grootste veldheren zijn beschikbaar voor € 9,99 per periode:
1479 v.Chr.-453 v.Chr
454-1584
1584-1865
1866-2013

Over het boek

Welke overwinning van Hannibal op het Romeinse leger was de
grootste? Hoe kreeg Alexander de Grote het voor elkaar dat zijn
troepen bereid waren half Azië te doorkruisen op zoek naar nieuwe
gebieden? Wat maakte Attila de Hun zo’n geniaal strateeg? Hoe kan het dat Hendrik V bij Agincourt slechts enkele honderden soldaten verloor, terwijl onder de Franse ridders duizenden slachtoffers
vielen? Hoe slaagde Hernán Cortés erin met een bijeengeraapt zootje mannen het keizerrijk van de Azteken omver te werpen? Wat zou er zonder Maurits van Nassau van de Hollandse Staten zijn geworden? Hoe misleidde Bernard Montgomery de Duitsers bij de voorbereidingen op Operatie Overlord?

Het antwoord op deze en vele andere fascinerende vragen is te vinden in De grootste veldheren uit de geschiedenis, een indrukwekkend chronologisch overzicht van de 97 grootste generaals aller tijden: van de oudheid en de middeleeuwen tot de vroegmoderne en de moderne tijd. Dit toegankelijke en informatieve boek is een geweldige introductie voor de leek, maar door zijn grondigheid en academische verantwoording ook geschikt voor de kenner van militaire geschiedenis. De geïllustreerde biografieën worden gecompleteerd met een beschrijving van hun bekendste veldslag en een kaart

Over de auteur

Andrew Roberts is de auteur van Wereld in vlammen en Churchill. De biografie. Hij verzamelde de beste historici van deze tijd, onder wie Robin Lane Fox, Tom Holland, John Haywood, Adrian Goldsworthy, Simon Sebag Montefiore en Philip Dwyer om de biografieën van deze veldheren te schrijven.