De man die geen president mocht worden

De man die geen president mocht worden van Frans Verhagen is nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel! De auteur neemt je mee op een roadtrip door de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Of bestel het e-book 

Over het boek

Deze verhalen uit het collectieve geheugen van Amerika belichten telkens een persoon of een groep personen. Zo zien we hoe de Duitsers van Amerika een leuker land maakten, maken kennis met de Shakers, een Amerikaanse religieuze sekte, en reizen met de hippies naar San Francisco tijdens de Summer of Love. We ervaren hoe natuurliefhebbers ervoor zorgden dat er Nationale Parken kwamen. We ontdekken hoe de Democraten en de Republikeinen politiek van plaats wisselden en maken kennis met de intrigerende Know Nothings en president Jefferson Davis, wiens standbeeld vaak omvergetrokken wordt. En natuurlijk is er Henry A. Wallace, de man die geen president mocht worden.

Frans Verhagen neemt de lezer mee op een roadtrip door de Amerikaanse geschiedenis, licht werpend op minder bekende ontwikkelingen die niettemin grote gevolgen hadden.

Lees alvast een fragment

In Sacramento, de hoofdstad van Californië, is het parlementsgebouw niet opmerkelijk, maar de portretgalerij van voormalige gouverneurs wel. Van 1966 tot 1974 resideerde Ronald Reagan hier en zijn portret is typerend: een soort fotorealistisch schilderij, met Reagan in volle lengte op de voorgrond, de State Capitol achter hem. Even veelzeggend is het portret van zijn opvolger, Jerry Brown Jr., ook wel bekend als Governor Moonbeam vanwege zijn spacy jarenzestig ideeën. Ook zijn portret is geheel in stijl: alleen een hoofd, impressionistisch neergezet in felle kleuren door Don Bachardy, de partner van de schrijver Christopher Isherwood. Wie de twee gezichten van Californië wil zien, heeft niet meer nodig.

Ook recentere geschiedenis vindt zijn plaats in Amerika. In Dallas kunt u de school bezoeken vanwaaruit John F. Kennedy vermoord zou zijn, of de brug bij Chappaquiddick waar zijn broer Ted het water in reed, lokaal bekend als ‘the Kennedy carwash’. Of in Memphis het graf van Elvis, waar dames op leeftijd een traantje wegpinken. Er zijn de landhuizen aan de Mississippi, het Vietnam Memorial in Washington, de gevangenis op Alcatraz en ga zo maar door.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!