De tombe van Floris V van Henk ’t Jong

Vanaf vandaag is De tombe van Floris V van Henk ’t Jong beschikbaar in de (online) boekhandel. De auteur vertelt in dit deel van de serie ‘Tastbaar verleden’ het verhaal van het leven, de dood en doet een onthulling over de mysterieuze tombe van de bekendste graaf van Holland.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book hier.

Over het boek

Als Floris V (1254-1296) 1,5 jaar oud is, wordt zijn vader door de West-Friezen vermoord. Op latere leeftijd weet hij orde op zaken te stellen in Holland, Zeeland en West-Friesland. In die roerige dertiende eeuw is Floris ook internationaal een speler van formaat. Uiteindelijk wordt hij ontvoerd, maar als Hollandse boeren en burgers hem proberen te bevrijden wordt de graaf op 27 juni 1296 in de buurt van het Muiderslot door zijn ontvoerders in paniek gedood.

Bekijk hier de boektrailer:

Lees hier alvast een fragment

Koning Willem vond tijdens zijn expeditie waarschijnlijk dat het voetvolk, dat glibberde op het ijs, niet snel genoeg vooruitkwam. Hij had al gezien dat er gewapend volk op hen wachtte.
Daarom reed hij vooruit om het land te verkennen en een snelle route naar Hoogwoud te vinden. Daarbij werd hij verrast door Westfriezen die een hinderlaag hadden gelegd. Ze hadden mogelijk ook al wakken geslagen. Ruiter en paard zakten door het ijs, dat minder dik bleek te zijn dan gedacht. De koning verkeerde in een kansloze positie en werd afgemaakt.

Over de auteur

Henk ’t Jong (Dordrecht) is heraldicus en historicus, gespecialiseerd in middeleeuwse nederzettingsgeschiedenis. Hij studeerde in Leiden en was onder andere grafisch ontwerper, heraldisch ontwerper en (strip)tekenaar. Op zijn blog apudthuredrech.nl schrijft hij over de vroege geschiedenis van Dordrecht en omstreken