De Week van de Klassieken 2024

Van donderdag 4 april tot en met zondag 14 april 2024 is het de Week van de Klassieken, een week die aandacht vraagt voor de oudheid. Dit jaar heeft de Week van de Klassieken het thema Mens en Natuur. Ook worden er dit jaar weer evenementen georganiseerd.

Bent u geïnteresseerd in boeken over de oudheid? Er zijn tijdens de Week van de Klassieken een aantal boeken afgeprijsd! Bekijk ze hieronder.

 

 

De generaals van Rome

In De generaals van Rome beschrijft de bekende historicus Adrian Goldsworthy de geschiedenis van vijftien van de succesvolste Romeinse bevelhebbers ooit, zoals Fabius en Marcellus, het ‘zwaard en schild’ van het Republikeinse Rome, en Belisarius, de gesel van de Persen en Goten.

Romeinse generaals werden voornamelijk benoemd vanwege van hun familieachtergrond of politieke connecties, en leidden op basis van praktische ervaring en gezond verstand. Gedurende het tijdperk van het Romeinse Rijk hebben talloze mannen de rol van generaal vervuld: legioenen aangevoerd, overwinningen behaald en gebieden veroverd. Velen hadden succes, maar slechts een aantal waren buitengewoon getalenteerd. Adrian Goldsworthy werpt licht op de sociale en politieke situaties en hoe elke generaal aan de macht kwam en hij beschrijft de veldslagen en de triomfen of – in sommige gevallen – de nederlagen.

Van € 35,95 voor € 25,00

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

De pretoriaanse garde

In De pretoriaanse garde beschrijft Guy de la Bédoyère de geschiedenis van de in 27 v.Chr. opgerichte keizerlijke lijfwacht, die belast was met de bescherming van de zowel de keizer als zijn familie. Door de eeuwen heen bleken de leden niet alleen beschermers en handhavers, maar ook belangrijke politieke spelers. Keizers aan wie ze loyaal waren, maakten ze groot, en keizers die hen niet bevielen, brachten ze meedogenloos ten val, onder wie Caligula, Nero en Pertinax. De macht van de garde was in bepaalde tijden zo groot dat alleen de hoogstbiedende kandidaat keizer kon worden.

De pretoriaanse garde vertelt de complete geschiedenis van de pretorianen, wier genadeloze ambities pas een halt werden toegeroepen toen keizer Constantijn de garde ontbond. Pretorianen van elke rang komen aan bod in deze brede weergave van de pretoriaanse tijd, waarin De la Bédoyère een nieuw licht werpt op oorlog, wetgeving en de politiek in het Romeinse Rijk.

Van € 34,95 voor € 25,00

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Verdwenen steden 

Philip Matyszak beschrijft in Verdwenen steden de geschiedenis van 37 ‘vergeten’ steden; steden die ooit bloeiden maar op zeker moment van de kaart zijn verdwenen. Soms kwam dat door oorlog, soms door een natuurramp, soms ook door onverklaarbare redenen. Van de verdronken stad Thonis aan de Egyptische kust tot aan de grotwoningen van Derinkuyu in Turkije, Philip Matyszak zet deze verdwenen steden weer op de kaart en vertelt hun verhaal, van stichting tot ondergang en herontdekking. Het schitterende overzichtswerk is volledig geïllustreerd.

 

Philip Matyszak beschrijft in Verdwenen steden de geschiedenis van 37 ‘vergeten’ steden; steden die ooit bloeiden maar op zeker moment van de kaart zijn

Van € 30,00 voor € 20,00

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

De dochter van Cleopatra

Ze is een van de meest fascinerende vrouwelijke heersers uit de oudheid: Cleopatra Selene II (40 v.Chr.-ca. 5 n.Chr.), een van de drie kinderen en de enige

dochter van Cleopatra en Marcus Antonius. Ze kwam ter wereld als een Egyptische prinses. Nadat Cleopatra en Marcus Antonius verslagen werden in de Slag bij Actium in 31 v.Chr., werd ze als gevangene naar Rome gebracht. Daar groeide ze op in het gezin van Octavia, de zus van de latere keizer Augustus, tevens de ex-vrouw van haar vader. Cleopatra Selene huwde met Juba II, de koning van Numidië.

 

In De dochter van Cleopatra, de eerste moderne biografie van Cleopatra Selene, reconstrueert Jane Draycott haar levensverhaal.

Van € 34,00 voor € 24,00

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!