Drie boeken over de barbaren

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe Netflix-serie Barbarians van Vikings-regisseur Steve Saint Ledger en Barbara Eder? Vanaf 23 oktober is de serie te zien op Netflix. Wil je meer weten over de barbaren? Lees dan onderstaande boeken!

De Barbaren

De Barbaren van historicus Peter Bogucki geeft een schitterend overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen. De oude beschavingen van Rome en Griekenland stonden niet op zichzelf. Ten noorden van deze mediterrane samenlevingen leefden ongeletterde volkeren, van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral. Ongeletterd betekent niet onbeschaafd. In dit pan-Europese boek vertelt Bogucki aan de hand van archeologische vondsten over de culturen en volkeren van West- en Midden-Europa – ook van Nederland en België – en geeft hij inzicht in ons Europees verleden.

Of bestel het e-book

Wee de overwonnenen

In Wee de overwonnenen vertelt de talentvolle archeoloog Alexander van de Bunt het verhaal van de vroege bewoners van onze streken. Wij kennen deze volkeren vooral door de ogen van de Romeinen, met name via Julius Caesar en Tacitus. Maar wie waren de bewoners van de Lage Landen? Wat waren hun gebruiken? Welke taal spraken ze? Welke goden vereerden ze? En vooral: waar kwamen ze precies vandaan? Op levensechte wijze beschrijft Alexander van de Bunt vele cruciale gebeurtenissen, zoals de Slag bij het Teutoburgerwoud en de Bataafse Opstand. Hij schrijft over de relatie tussen Germanen, Kelten en Romeinen en laat zien dat globalisering en migratie van alle tijden zijn.

Of bestel het e-book tot en met 31 oktober 2020 met 50 % korting

Vergeten volkeren

In Vergeten volkeren beschrijft Philip Matyszak veertig vergeten volkeren uit de oudheid. Wanneer het over ‘de oudheid’ gaat, gaat het al snel over de Romeinen, de Assyriërs en de Egyptenaren. Maar de geschiedenis is veel breder dan dat. In Vergeten volkeren onttrekt Philip Matyszak veertig relatief onbekende volkeren aan de vergetelheid, zoals de Amorieten, de Kanaänieten, de Filistijnen, de Messenen, de Numidiërs, de Bataven, de Vandalen en de Visigoten. Het boek is verdeeld in vier tijdvakken, van 2700 v.Chr. tot 550 n.Chr. Vergeten volkeren is volledig in kleur uitgevoerd, met prachtig beeldmateriaal en vijftig speciaal voor dit boek vervaardigde kaarten.

‘Gelukkig is er nu Vergeten volkeren van Philip Matyszak. Met dit rijk geïllustreerde boek heeft hij een prachtig monument opgericht voor Euraziatische volkeren die in de nevelen der tijd verdwenen zijn.’
Vier sterren ****  – NRC Handelsblad