Drieënvijftig Afrikaanse landen verenigen zich in de Afrikaanse Unie

Op 9 juli 2002 vond een historische gebeurtenis plaats: drieënvijftig Afrikaanse landen verenigden zich in de Afrikaanse Unie. Dit was een belangrijke stap richting de politieke en economische samenwerking op het Afrikaanse continent, bedoeld om vrede, stabiliteit en welvaart te stimuleren en verbeteren. De Afrikaanse Unie werd opgericht als opvolger van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid, die in 1963 werd opgericht met als doel de dekolonisatie van Afrika en het bevorderen van solidariteit tussen Afrikaanse staten.

De oprichting van de Afrikaanse Unie in 2002 liet de behoefte van Afrikaanse landen zien in het samenwerken naar een betere toekomst. Het Afrikaanse continent kent vele uitdagingen en kansen, waarbij de Afrikaanse Unie een belangrijke kracht voor positieve verandering en vooruitgang in Afrika blijft. De organisatie staat dan ook symbool voor hoop en samenwerking.

 

Bent u geïnteresseerd in het Afrikaanse continent? Bekijk dan het onderstaande boek.

 

Afrika
Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid. Zij vertelt de geschiedenis van Afrika vanuit het perspectief van Afrikaanse wetenschappers, vanaf ver voor de westerse kolonisatie: met fascinerende verhalen van krijgshaftige koninginnen en koningen, stamhoofden, priesters en priesteressen; van machtige beschavingen die tot bloei kwamen op rivieroevers of in de schaduw van heilige bergen; van grote gebouwen die uit de rotsen waren gehouwen, bijzondere bibliotheken boordevol nieuw te ontdekken verhalen, drukke karavaanroutes en marktpleinen met het geroezemoes van handelaren, reizigers, boeren en artiesten. Het resultaat is een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!