Een augustus Augustus korting

Caesar Augustus kreeg als tiener een fortuin. Maar ook de omstreden politieke erfenis van zijn beroemde oud-oom Julius Caesar in de schoot geworpen. Tegen alle verwachtingen in wist hij zich met intriges en keiharde gevechten in de slangenkuil van de Romeinse politiek te handhaven en werd hij Romes eerste keizer. In de hele maand augustus in 2020 is het e-book van Augustus 50 % afgeprijsd, exclusief bij Boekenwereld!

Over het boek Augustus

Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in een ontwapenende biografie. Meedogenloos en menselijk. Gul en gewelddadig. Poëzieliefhebber en politicus. De keizer was een vat vol tegenstrijdigheden. Maar het opvallendst van alles is het feit dat hij naar de achtergrond van de geschiedenis is verdwenen, terwijl hij meer dan veertig jaar aan de macht is geweest en minstens zo belangrijk was als zijn legendarische oudoom Julius.

Dit boek volgt Augustus’ ontwikkeling van krijgsheer tot keizer en zoomt in op wat hem menselijk maakte – zijn huwelijk met Livia, zijn liefde voor het geschreven woord – én wat hem zo uitzonderlijk maakte dat hij in staat was zich een weg naar de top te vechten en daar zo lang te blijven. Want laat er geen misverstand over bestaan: hij was een dictator. Maar hij was veel meer dan dat alleen. Historicus Adrian Goldsworthy schrijft met verfrissende eerlijkheid en terechte bewondering over Augustus.

Over de auteur

Adrian Goldsworthy studeerde klassieke en moderne geschiedenis aan de universiteit van Oxford en promoveerde daar op de oorlogsmachine van het Romeinse leger. Daarna was hij onder meer verbonden aan de universiteiten van Cardiff en Londen. De laatste jaren legt hij zich volledig toe op het schrijven. Hij woont in Zuid-Wales.