De freule en de Führer: voorbestemde liefde?

Unity Valkyrie Mitford, één van de zes dochters van een oude Engelse adellijke familie, raakt geobsedeerd door Adolf Hitler. En terwijl de verhouding tussen Engeland en Duitsland verslechtert, versterkt de verhouding tussen de Engelse Unity Mitford en de Duitse Adolf Adolf. Deze relatie tussen de Engelse freule en de Führer: voorbestemde liefde? Zijzelf geloofde van wel. Daarom zette zij alles op alles om hem te blijven ontmoeten.

Het bijzondere verhaal van de relatie tussen Unity Mitford en Adolf Hitler is vanaf vandaag beschikbaar.

Over De freule en de Führer

In De freule en de Führer beschrijft Marja Coenradie het waargebeurde verhaal van de onwaarschijnlijk relatie tussen Unity Mitford en Adolf Hitler. Unity Valkyrie Mitford is een van de zes Engelse adellijke Mitfordzussen. Zoals meer Britse aristocraten in die tijd is ze een vurig bewonderaar van de nationaalsocialisten. Ze raakt geobsedeerd door Adolf Hitler en voelt zich voorbestemd om met hem te zijn. Ze grijpt elke kans aan om hem te ontmoeten en al snel wordt hun band persoonlijker en intiemer. Ondertussen wordt de relatie tussen Engeland en Duitsland echter steeds grimmiger. Het uitbreken van de oorlog drijft Unity tot een wanhoopsdaad. In het intrigerende De freule en de Führer ontvouwt Marja Coenradie op levendige wijze de schokkende relatie tussen Unity Mitford en Adolf Hitler.

>>Meer informatie over het e-book

Over Marja Coenradie

Marja Coenradie is schrijver en journalist. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Dankzij haar gedegen research wist ze nieuwe informatie over Unity Mitford naar boven te halen.