‘Strijd voor de hertog’ op de groslijst Jonge Jury

Strijd voor de hertog van Nicki Bullinga staat op de groslijst van de Jonge Jury!

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

Ben je 16 jaar of jonger? Dan kun jij stemmen tot en met 15 mei 2023, en op 7 juni vindt de viering plaats in Tivoli Utrecht.
Stem jij op Strijd voor de hertog? Bezoek dan deze link.

Over het boek

Strijd voor de hertog is een superspannend historisch jeugdboek, over Gelre tijdens de Honderdjarige Oorlog.

Ries is een straatschoffie uit Grave (Brabant) en werkt met Tijmen, een slimme koopmanszoon, voor kasteelheer Wenemar van Kuyc. Als de Brabanders en Bourgondische huurlingen het Gelderse dorp Straelen plunderen en brandschatten, raakt de monnik Alwin gewond. Ries brengt hem in veiligheid bij Tijmen op het kasteel van Grave. De jongens ontdekken een machtsspel van edelen en monniken.

Nicki Bullinga schreef een levendig verhaal dat berust op ware gebeurtenissen rond het jaar 1388. Strijd voor de hertog is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en beschrijft een uniek deel van de Nederlandse en Belgische geschiedenis. Stem nu voor de Prijs van de Jonge Jury.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!