Henk ’t Jong spreekt over ‘De dageraad van Holland’ in Archeon

In de twaalfde en dertiende eeuw bestond het huidige Nederland uit onder andere vier grote vorstendommen: Brabant, Holland (met Zeeland), Gelre en het bisdom Utrecht. Holland won al snel aan invloed, wat ook in het aangrenzende Vlaanderen en Brabant niet onopgemerkt bleef. Henk ’t Jong beschrijft in ‘De dageraad van Holland’ de hoogte- en dieptepunten van de graven van Holland (hun levens, de familiebanden en de oorlogen binnen en tussen de vorstendommen). Daarnaast komen ook de politiek van het graafschap en de ontwikkelingen op zowel landelijk als stedelijk gebied aan bod, die ervoor zorgden dat Holland uit kon groeien tot een invloedrijk en sterk gewest.

 

Op 24 oktober 2018 spreekt Henk ’t Jong in het Archeologiehuis te Archeon over De dageraad van Holland, een boek dat de geschiedenis van het graafschap in 1100-1300 beschrijft. Deze lezing begint om 20:00 en zal om 22:00 weer afgelopen zijn.   U kunt zich hier aanmelden. 

 

Over de spreker

Henk ’t Jong MA (1948) is historicus met als specialisme nederzettingsgeschiedenis, stadsontwikkeling en wooncultuur. Daarnaast is hij expert op het gebied van het dagelijks leven tussen 500 en 1800.
In 2016 werd hij door uitgeverij Omniboek gevraagd de opvolger van Kees Nieuwenhuijsens Strijd om West-Frisia te schrijven. Het resultaat De Dageraad van Holland, over de geschiedenis van de graven en het graafschap tussen 1100 en 1300, ligt nu in de winkel.

 


Dit boek verschijnt op 16 oktober. Als u het nu reserveert via boekenwereld.com, betaalt u geen verzendkosten.