Herdruk: De Romeinse limes

De herdruk van De Romeinse limes van Luit van der Tuuk is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. In De Romeinse limes beschrijft Luit van der Tuuk de Neder-Germaanse limes, die dwars door Nederland liep.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of koop het e-book.

Over het boek

De limes is de circa 5000 kilometer lange Romeinse rijksgrens die door het huidige Engeland, Nederland, Duitsland, Hongarije, Roemenië, Syrië en Noord-Afrika liep. De Neder-Germaanse limes volgde de Rijn en is een van de grootste infrastructurele werken die ooit in de Lage Landen gerealiseerd zijn. Recente opgravingen hebben veel ervan blootgelegd, waardoor de belangstelling voor de limes is aangewakkerd. De Neder-Germaanse limes is in 2021 zelfs opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

De Romeinse limes is een korte geschiedenis van het Romeinse keizerrijk in het algemeen en de aanwezigheid van de Romeinen in de Lage Landen in het bijzonder. Aan bod komen bijvoorbeeld het optreden van Ambiorix en de Bataafse Opstand.

Over de auteur

Luit van der Tuuk is zelfstandig onderzoeker, publicist en conservator bij Museum Dorestad. Eerder publiceerde hij onder
andere De Friezen, Vikingen, De Franken en Indiculus. Voor zijn boek De eerste Gouden Eeuw won hij de prestigieuze W.A. van Es-prijs.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!