Het rijk van de Habsburgers

De Habsburgers

Dankzij listigheid, uitgekiende huwelijkspolitiek, geluk en vlagen van genialiteit bleef de familie Habsburg bijna 1000 jaar lang aan de macht. Wat begon als een klein hertogdom aan de Donau werd een imperium dat zich uitstrekte van Peru to Kiev en dat een bepalende rol in de Europese geschiedenis speelde. Het rijk van de Habsburgers is nu beschikbaar in de (online) boekhandel! Ook het e-book is beschikbaar voor € 9,99.

 

Over het boek

Martin Rady introduceert in dit boek de fascinerende en kleurrijke geschiedenis van de Habsburgers, van hun tiende-eeuwse oorsprong in Zwitserland tot het uiteenvallen van het Rijk in 1918. Het laat zien hoe dit rijk een complexe structuur was van overlappende landen en koninkrijken, met grenzen die constant in beweging waren. Het bespreekt hoe de belangen van zijn heersers veranderden op de golven van grotere bewegingen in de Europese geschiedenis. Dit toegankelijke, rijk geïllustreerde boek laat zien wat hun invloed was op de Europese geschiedenis en politiek.

Over de auteur

Martyn Rady (1955) is hoogleraar Centraal-Europese geschiedenis aan het University College of London. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van de geschiedenis van het Habsburgse Rijk. Hij schreef meer dan tien boeken, waaronder een biografie van Karel V.