Het visioen van Constantijn genomineerd voor de Homerusprijs 2019

Homerusprijs 2019 

Jona Lendering en Vincent Hunink zijn genomineerd voor de Homerusprijs 2019 voor het boek Het visioen van ConstantijnDe respectabele Homerusprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nederlands Klassiek Verbond. De prijs wordt uitgereikt aan de schrijver(s) van een Nederlandstalig werk, dat volgens de jury het beste een brug slaat tussen de Klassieke Oudheid en het heden.

Het visioen van Constantijn

De auteurs vertellen het ware verhaal over de eerste christelijke keizer. In het Romeinse Rijk werden christenen vervolgd en ter dood veroordeeld. Volgens de verhalen kreeg keizer Constantijn in 312 een visioen en bekeerde hij zich tot het christendom. Vervolgens versloeg hij zijn vijanden en begon hij de kerk te begunstigen. Dit is het moment waarop de kerstening definitief begon en de grondslagen werden gelegd voor de latere, christelijke middeleeuwen. De auteurs, beiden gelauwerd op het gebied van de klassieke oudheid, laten in dit rijk geïllustreerde boek aan de hand van bronnen uit de tijd zien dat dit verhaal niet helemaal klopt.

Het boek is bij geselecteerde boekhandels beschikbaar of bestel Het visioen van Constantijn hier. Ook beschikbaar als e-book.