Het wereldrijk van het Tweestromenland in de top 20

Het wereldrijk van het Tweestromenland van Daan Nijssen staat in de top 20 van het voorwoord van de Boekenweek! Dit jaar is er voor het eerst sinds 75 jaar geen Boekenweek zoals we die gewend zijn in maart. Dat wordt aanstaande zomer ingehaald. Tijdens het voorwoord wordt er teruggeblikt, geïnspireerd en vooruitgekeken maar vooral is het een week vol boeken.

Het boek Het wereldrijk van het Tweestromenland gaat over de opkomst van Assyrië, Babylonië en Perzië. Benieuwd naar het boek? Bestel het dan hier!

Over het boek Het wereldrijk van het Tweestromenland

In Het wereldrijk van het Tweestromenland beschrijft Daan Nijssen de geschiedenis van Mesopotamië in de oudheid. Rond 670 v.Chr. hadden de Assyriërs een groot deel van wat we nu het Midden-Oosten noemen verenigd in een wereldrijk, met Mesopotamië als kernland. In 612 v.Chr. brachten de Babyloniërs en de Meden deze grootmacht ten val. Het kwam onder illustere koningen als Nebukadnessar en Nabonidus het Babylonische Rijk tot bloei. Maar ook deze grootmacht moest in 539 v.Chr. pas op de plaats maken voor het Perzische Rijk. Dit viel onder de legendarische koning Cyrus de Grote. Het Perzische Rijk breidde zich in rap tempo uit en raakte onder Xerxes slaags met de Grieken, precies 2500 jaar geleden.

‘Dit is een populair-wetenschappelijk boek van internationale allure.’ – Bart Funnekotter in VPRO’s OVT

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book hier.

Over de auteur

Daan Nijssen (1989) studeerde Oudheidstudies aan de VU, waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van het Oude Nabije Oosten. Na zijn studie publiceerde hij onder meer in ‘Ancient History Magazine’ en op Sargasso.nl.