Independence Day

De Founding Fathers waren de grondleggers van deze Verenigde Staten van Amerika. Ze ondertekenden de Declaration of Independence, de onafhankelijkheidsverklaring, op 4 juli 1776. Deze datum, 4 juli, blijft een jaarlijkse feestdag in de Verenigde Staten. Deze feestdag genaamd Independence Day wordt elk jaar uitbundig gevierd met festiviteiten en vuurwerkshows.

Met deze onafhankelijkheidsverklaring stelden ze toen, geïnspireerd door het Europese verlichtingsdenken, de Amerikaanse grondwet op. Daarmee legden ze de stevig gebleken basis voor het land dat anno 2016 nog altijd de belangrijkste westerse democratie is. Maar wie waren deze mannen als George Washington, James Madison, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin, en wat is hun betekenis voor de moderne geschiedenis? Frans Verhagen geeft hier antwoord op in The Founding Fathers, de grondleggers van de Verenigde Staten

Auteur Frans Verhagen (1954) is een van de grootste Amerikakenners van Nederland. Hij was jarenlang Amerikacorrespondent voor Knack, de VARA en de Volkskrant. Tegenwoordig schrijft hij naast opiniestukken voor Nederlandse dagbladen vooral voor De Groene Amsterdammer. Frans Verhagen schreef eerder De Kennedy’s en Lincoln. Binnenkort verschijnt De Roosevelts van de auteur.