Internationale Dag van de Fotografie 

Op 19 augustus 2021 is het de ‘Internationale Dag van de Fotografie’. Een dag waarop de fotografie wordt gevierd! Het is vandaag de dag veel gemakkelijker om een foto te maken dan dat het vroeger was, tegelijkertijd is het maken van een echte foto nog steeds dezelfde uitdaging. Want een echte foto laat niet alleen iets zien, maar het brengt ook een deel van een verhaal of gevoel met zich mee.

Een van de andere aspecten rondom foto’s die vandaag de dag makkelijker is dan in het verleden, is het bewerken hiervan. Een kunst op zich, want met de juiste bewerking kan een mindere foto verbeterd worden en kan een oude foto een nieuw leven ingeblazen worden.

Britse soldaat in de 1e wereldoorlog bij de strijd om Vlaanderen.

Britse soldaat in de 1e wereldoorlog bij de strijd om Vlaanderen in kleur.

Bovenstaande ingekleurde foto komt uit het boek Wereld in vlammen van Marina Amaral en Dan Jones. Het boek werpt nieuw licht op de conflicten tussen 1914 en 1945 met meer dan 200 beeldbepalende foto’s, ingekleurd door Amaral. Dan Jones verzorgde de teksten voor het boek.

Mata Hari zwart wit en in kleur.

Hiernaast staat een vergelijking van de originele afbeelding en de ingekleurde afbeelding uit De tijd in kleurOok voor dit boek kleurde Marina Amaral de historische beelden in en verzorgde Dan Jones de begeleidende teksten. De tijd in kleur bevat iconische beelden en momenten uit de wereldgeschiedenis van 1850-1960.

Klik op de button om beide boeken te bekijken en te bestellen.

http://www.omniboek.nl/auteur/marina-amaral/

Insert WordPress Content
Insert WordPress Content