Keizer Karel V van Geoffrey Parker

Keizer Karel V van Geoffrey Parker is een monumentale biografie over de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend. De hardback editie van dit boek is nu tijdelijk afgeprijsd van € 75 naar € 59,99 zolang de voorraad strekt.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over het boek

Geoffrey Parker beschrijft in Keizer Karel V de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend. Vijfhonderd jaar geleden verordineerde keizer Karel (1500-1558) dat alle geschriften van Maarten Luther vernietigd moesten worden. De in Gent geboren Karel was keizer van het Heilige Roomse en het Habsburgse Rijk, koning van Spanje, heer der Nederlanden en ridder van het katholieke geloof. Er zijn al tientallen biografieën over Karel V verschenen – de eerste daarvan al tijdens zijn leven –, maar deze van Parker bundelt de uitkomsten van decennialang onderzoek door een van de beste historici van deze tijd. Keizer Karel V van Geoffrey Parker is een prachtig uitgevoerd boek met meer dan tweehonderd afbeeldingen in kleur.

Over de auteur Geoffrey Parker

Geoffrey Parker (1943) is een befaamd historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de zestiende en zeventiende eeuw, met name die van Spanje en de Nederlanden. Hij was hoogleraar aan universiteiten in Schotland, in Illinois en aan Yale en is nog altijd hoogleraar in Ohio. Eerder werden al zijn biografieën over Filips II en meest recent Karel V in het Nederlands vertaald.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!