Speciale korting op geschiedenisboeken

Het einde van februari is in zicht en om de maand feestelijk af te sluiten geven wij korting op een aantal prachtige geschiedenisboeken. Op zoek naar een cadeau voor iemand of wil je jezelf iets cadeau doen? Tot 28 februari 2022 zijn de onderstaande boeken afgeprijsd, dus wees er snel bij! Zolang de voorraad strekt.

Geschiedenisboeken met korting

Broederstrijd in Korea

Tijdelijk van € 39,99 naar € 20,00.

Sheila Miyoshi Jager beschrijft in Broederstrijd in Korea de geschiedenis van het oneindige conflict op het schiereiland Korea: van de Tweede Wereldoorlog tot de ontmoeting van de Koreaanse leiders met Donald Trump in 2019. Historica en hoogleraar Sheila Miyoshi Jager schrijft de allesomvattende geschiedenis van deze oorlog, die nog altijd het risico van een Derde Wereldoorlog in zich draagt. Door middel van 95 afbeeldingen en 16 kaarten laat Sheila Miyoshi zien hoe het conflict tussen de twee Korea’s nog altijd voortduurt.

https://www.boekenwereld.com/sheila-miyoshi-jager-broederstrijd-in-korea-9789401916677

Nemesis

Tijdelijk van € 29,99 naar € 20,00.

Nemesis schetst een meespelende biografie van de Griekse Alcibiades. David Stuttard laat het oude Athene in al zijn glorie herleven als hij Alcibiades volgt van zijn kindertijd tot het hoogtepunt van zijn macht, tegen een achtergrond van culturele pracht en internationale chaos. Alcibiades was onmetelijk rijk, gruwelijk aantrekkelijk, ongelooflijk charmant en een meedogenloze politicus.  Hij was tevens een beruchte serieverrader, die tijdens de Peloponnesische Oorlog overliep naar Sparta en vervolgens naar de Perzen. Met Nemesis brengt David Stuttard een meeslepend meesterwerk over de beruchte verrader die historici al eeuwen in zijn greep houdt.

https://www.boekenwereld.com/david-stuttard-nemesis-9789401915519

Nicolaas en Alexandra

Tijdelijk van € 29,99 naar € 20,00.

Robert K. Massie schetst in Nicolaas en Alexandra een fascinerend panorama van de laatste jaren van het Russische tsarenrijk. Op 17 juli 1918 werden tsaar Nicolaas II, zijn vrouw Alexandra en hun kinderen vermoord door de bolsjewieken. Zowel in de privésfeer als in de politiek hadden Nicolaas en Alexandra het zwaar. Hun zoon Alexis leed aan bloederziekte en Nicolaas politieke naïviteit zorgde ervoor dat de obscure monnik Raspoetin grote invloed aan het hof kreeg. Aan de hand van dagboeken, brieven en memoires geeft Massie in Nicolaas en Alexandra een prachtige karakterschets van de hoofdfiguren in dit historische drama.

https://www.boekenwereld.com/robert-k-massie-nicolaas-en-alexandra-9789401912648

E-book Langs de lijn

Tijdelijk van € 11,99 naar € 6,99.

In Langs de lijn onderzoekt Paul van de Water de rol van foute sporters onder het nationaalsocialisme.  Het boek bevat portretten van 37 bekende Nederlandse en Vlaamse sporters die tijdens de bezetting lid waren van organisaties als de NSB en de SS. Zo komen Tinus Osendarp, de Nederlandse sprinter die derde werd op de Olympische Spelen in Berlijn, Oranjedoelman en SS’er Gejus van der Meulen, wielrenner Cor Wals (ook SS’er), en bokser Karel Sys aan bod. Waarom omarmden zij het nationaalsocialisme? Paul van de Water gaat uitgebreid in op de rol van sport in het nationaalsocialisme en naoorlogse zuivering van foute sporters.

https://www.boekenwereld.com/paul-van-de-water-langs-de-lijn-9789401917483

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en die van Boekenwereld!