Korting op diverse boeken

In verband met de Week van Klassieken 2023 hebben wij diverse boeken tijdelijk afgeprijsd. Verhalen over Caesar, De Barbaren, Gifmengsters en Geleerden.

Klassieke liefde

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, zoals: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek de grote kenner van de liefde, Ovidius, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde op smakelijke wijze vele lezenswaardigheden op, en laat zien hoe de werken van Ovidius de kunst en literatuur in de afgelopen 2000 jaar hebben beïnvloed.

Van € 25,99 voor € 15,- of bestel het e-book voor €5,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Caesar in de lage landen

Tom Buijtendorp geeft in ‘Caesar in de Lage Landen’ duidelijkheid over Julius Caesars aanwezigheid in de Nederlanden, iets wat lange tijd in nevelen gehuld was. Julius Caesar sloeg een tijdlang met zijn legers kamp op in de Lage Landen en hij vocht veldslagen uit in deze regio, waarvan Caesar zelf dacht dat hij er gedood zou kunnen worden. Op basis van een reeks nieuwe ontdekkingen, zoals vondsten in een Karolingisch handschrift, een gezichtsreconstructie van Caesar in het RMO en rapporten van een Romeinse legerofficier, laat Buijtendorp in ‘Caesar in de Lage Landen’ zien dat we de plaatsen waar Caesar in Nederland en België verbleef nu ook kunnen aanwijzen.

Van € 27,50 voor € 17,50 of bestel het e-book voor €5,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

 

De Barbaren

‘De Barbaren’ van historicus Peter Bogucki geeft een schitterend overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen. De oude beschavingen van Rome en Griekenland stonden niet op zichzelf. Ten noorden van deze mediterrane samenlevingen, van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral, leefden ongeletterde volkeren. Ongeletterd betekent echter niet onbeschaafd. In dit pan-Europese boek vertelt Bogucki aan de hand van archeologische vondsten over de culturen en volkeren van West- en Midden-Europa – ook van Nederland en België – en geeft hij inzicht in de geschiedenis van Europa. Met ‘De Barbaren’ won Peter Bogucki in 2018 de prijs voor het beste populaire geschiedenisboek van de Society for American Archeology.

Van € 25,- voor € 15,- of bestel het e-book voor €7,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Brutus

Historica Kathryn Tempest schetst in de biografie ‘Brutus’ een portret van een bijzondere Romeinse senator. Hij was filosoof, staatsman, vredestichters en legeraanvoerder. Maar bovenal is Marcus Junius Brutus bekend als ’s werelds beroemdste moordenaar.

Brutus was controversieel en ondoorgrondelijk, ook voor zijn tijdgenoten. Zijn rol in de moord op Julius Caesar, de minnaar van zijn moeder, was opmerkelijk. Tempest stelt in deze biografie een interessante vraag: Was Brutus fout om zijn vriend en beschermheer te vermoorden, of had hij gelijk zijn vaderlandsliefde en idealen boven zijn persoonlijke voorkeuren te stellen? Kathryn Tempest dook in het bronnenmateriaal uit Brutus’ tijd en brengt met haar briljante biografie ‘Brutus’ de imposante man tot leven.

Van € 27,50 voor € 17,50 of bestel het e-book voor €8,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

 

Wie is wie in de klassieke oudheid

wie is wie in de klassieke oudheid

Wie was Anaxagoras? Welke zeven tragedies van Aeschylus zijn bewaard gebleven? Waarom was Antigone een tragische heldin? Wat maakt de filosofie van Aristoteles nog steeds relevant? Wie reed er op Bucephalus? Wat betekent de uitdrukking: ‘De Rubico oversteken’? Een overzicht van Accius tot Zeus.

‘Wie is wie in de klassieke oudheid’ maakt deel uit van de serie Wie is wie. Deze serie bestaat uit handzame naslagwerken met daarin een handig ABC, bedoeld voor professionals die snel iets op willen zoeken, studenten, scholieren en geïnteresseerde leken.

Van € 20,99 voor € 15,- of bestel het e-book voor €5,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

 

Gifmengsters, gladiatoren en geleerden

In ‘Gifmengsters, gladiatoren en geleerden’ vertellen Philip Matyszak en Joanne Berry het verhaal van het Romeinse Rijk via de levens van bekende en onbekende burgers. Consuls, keizers en commandanten – van Julius Caesar tot Constantijn – komen aan bod, evenals machtige vrouwen zoals Agrippina en Livia. Ook minder bekende namen, zoals de dichteres Sulpicia en de succesvolle gladiator Amazonia passeren de revue. Dit boek geeft mensen van elke leeftijd en uit iedere sociale klasse een gezicht, van dichters tot slaven, van minnaressen tot moeders. Het rijk geïllustreerde ‘Gifmengsters, gladiatoren en geleerden’ geeft daarmee een kleurrijk overzicht van Romeinen, van de opkomst tot de val van het Rijk.

Van € 30,- voor € 17,50 of bestel het e-book voor €8,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

 

 

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!