Korting op e-books in oktober

Ook deze maand zijn er weer verschillende e-books in de aanbieding. Uiteraard zijn de papieren boeken ook beschikbaar. De korting op de e-books in oktober geldt de gehele maand, dus tot en met 31 oktober 2020. Wacht niet te lang, en haal de boeken van oktober snel in huis.

Voor meer informatie over de verschijning van nieuwe boeken en ander nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

 

Zwarte bladzijden uit de vaderlandse geschiedenis van Rob Hartmans

Mag de zeeheldenbuurt nog wel zo heten? Mag Sinterklaas een zwarte helper hebben? De geschiedenis staat volop ter discussie. Wat er in de geschiedenisboeken komt is niet vanzelfsprekend, maar de uitkomst van een maatschappelijke discussie, waaraan steeds meer verschillende stemmen deelnemen.

De terechtstelling van Oldenbarnevelt, de moord op de gebroeders De Witt, de trans-Atlantische slavenhandel, kinderarbeid, de collaboratie in de Tweede Wereldoorlog, de koloniale oorlog in Nederlands-Indië. Het zijn de zwarte bladzijden uit onze geschiedenis. Maar ook recentere gebeurtenissen als het Zuid-Moluks terrorisme, de krakersrellen

 

 

Het Amerikaanse presidentschap van Frans- en Paul Verhagen

Amerikaanse presidenten lijken machtig als geen ander en toch kunnen ze maar zelden hun wensen verwerkelijken. Hoe kan dat? Hoe zit dat presidentschap in elkaar?

Frans en Paul Verhagen belichten lichtvoetig en helder de vele facetten van het Amerikaanse presidentschap. Hun uitgebreide kennis van de geschiedenis en het politieke systeem van de Verenigde Staten maakt dit boek tot een onmisbare handleiding voor iedereen die meer wil weten over het machtigste ambt ter wereld. Vol fun facts over verkiezingen, campagnes, presidenten en vicepresidenten.

 

Broederstrijd in Korea van Sheila Myoshi – Jager & Roelof Posthuma

Zeventig jaar nadat Noord-Koreaanse troepen op 25 juni 1950 Zuid-Korea binnenvielen, is de Koreaanse Oorlog nog niet ten einde. Dit boek strekt zich uit van de Tweede Wereldoorlog tot de ontmoeting met de Amerikaanse president Trump in 2019. Centraal in het conflict staat een voortdurende strijd tussen Noord- en Zuid-Korea om de ware Koreaanse legitimiteit, de ‘broederstrijd’, die nog steeds tot spanningen leidt op het schiereiland. Op basis van onlangs vrijgegeven diplomatieke bronnen in China, Zuid-Korea en de voormalige Sovjet-Unie analyseert Jager tevens de militaire strategie van het allerhoogste niveau. Ze brengt de bittere strijd van de naoorlogse periode tot leven en laat zien hoe het conflict tussen de twee Korea’s zich heeft voortgezet naar het heden, met alle belangrijke en tragische gevolgen voor de Koreanen, de regio en de wereld.

 

Nicolaas en Alexandra van Robbert K. Massie

Tsaar Nicolaas II kwam totaal onvoorbereid aan de macht toen  zijn vader in 1894 onverwachts overleed. De toen zesentwintigjarige  prins Nicolaas huwde in allerijl zijn Duitse geliefde, prinses  Alexandra van Hessen, en zij werden razendsnel gekroond tot  tsaar en tsarina.  Het keizerlijke paar ontsnapte aan de immense druk van de   macht door zich met overgave op hun gezinsleven te storten.   Toen na vier dochters eindelijk een troonopvolger werd geboren, leek hun geluk compleet. Maar het prinsje Aleksej bleek aan de erfelijke bloedaandoening hemofilie te lijden, en de zorg eiste   het ouderpaar bijna helemaal op.