Korting op e-books over de klassieke oudheid

Maart: de maand dat Julius Caesar werd vermoord. Een waarzegger had hem gewaarschuwd, maar dit sloeg hij in de wind. Onder de aanvallers herkende hij ook de man die hij als zoon was gaan beschouwen: Brutus. En net als Caesar bij de Romeinen was Alcibiades bij de Grieken een soortgelijk begenadigd generaal en politicus, en minstens zo berucht. Ook hij werd verraden. Meer weten? De e-books van Brutus en Nemesis zijn deze maand maart 2020 afgeprijsd.

Brutus

Historica Kathryn Tempest schetst in de biografie Brutus een portret van een bijzondere Romeinse senator. Hij was filosoof, staatsman, vredestichters en legeraanvoerder. Brutus was controversieel en ondoorgrondelijk, ook voor zijn tijdgenoten. Zijn rol in de moord op Julius Caesar, de minnaar van zijn moeder, was opmerkelijk. Tempest stelt in deze biografie een interessante vraag: Was het fout van Brutus om zijn vriend en beschermheer te vermoorden, of had hij gelijk zijn vaderlandsliefde en idealen boven zijn persoonlijke voorkeuren te stellen?

Het e-book Brutus van Kathryn Tempest is van 1 maart tot en met 31 maart 2020 beschikbaar van €14,99 voor €7,49. Bestel nu!

Nemesis

Nemesis van classicus David Stuttard is een meeslepende biografie van de Griekse (anti-)held Alcibiades. Hij was onmetelijk rijk, gruwelijk aantrekkelijk, ongelooflijk charmant, een kundig generaal en een meedogenloze politicus. Hij was tevens een beruchte serieverrader, die tijdens de Peloponnesische Oorlog overliep naar Sparta en vervolgens naar de Perzen. Stuttard laat het oude Athene in al zijn glorie herleven als hij Alcibiades volgt van zijn kindertijd tot het hoogtepunt van zijn absolute macht, tegen een achtergrond van culturele pracht en internationale chaos.

Het e-book Nemesis van David Stuttard is van 1 maart tot en met 31 maart 2020 beschikbaar van €16,99 voor €8,49. Bestel nu!