Korting op e-books over de Verenigde Staten

Momenteel is het onrustig in de Verenigde Staten met onder andere de bestorming van het Capitool en een president die de overwinning niet erkent. Wil je meer weten over de Amerikaanse politiek en geschiedenis? In de maand januari 2021 zijn onderstaande e-books met 50% afgeprijsd.

De korting op de e-books geldt vanaf 1 januai 2021 tot en met 31 januari 2021. Wees er snel bij!

1. Founding fathers

Frans Verhagen

De Founding Fathers waren de grondleggers van de Verenigde Staten van Amerika. Na het ondertekenen van de Declaration of Independence, de Onafhankelijkheidsverklaring, stelden ze, geïnspireerd door het Europese verlichtingsdenken, de Amerikaanse grondwet op.

Daarmee legden ze de stevig gebleken basis voor het land dat anno 2016 nog altijd de belangrijkste westerse democratie is.

Bestel nu van €11,99 voor €5,99

2. Het Amerikaanse presidentschap

Frans en Paul Verhagen

Frans en Paul Verhagen vertellen in Het Amerikaanse presidentschap alles over het machtigste ambt ter wereld. Amerikaanse presidenten lijken machtig als geen ander en toch kunnen ze maar zelden hun wensen verwerkelijken.

Hoe kan dat? En hoe zit dat presidentschap in elkaar?

Hun uitgebreide kennis van de geschiedenis en het politieke systeem van de Verenigde Staten maakt dit boek tot een onmisbare handleiding voor iedereen die meer wil weten over het machtigste ambt ter wereld.

Bestel nu van €9,99 voor €4,99

3. Pilgrim fathers

Frans Verhagen

Pilgrim Fathers van Frans Verhagen vertelt het historische verhaal van de reis met de Mayflower. Leiden, 1620. Een groep elf jaar eerder uit Engeland gevluchte puriteinen maakt zich zorgen: hoe kunnen zij hun geloof zuiver houden in het libertijnse Nederland?

Frans Verhagen vertelt op toegankelijke wijze het intrigerende verhaal van de vlucht, de oversteek, het leven in de VS en de mythische rol van deze ‘eerste kolonisten’ in New England.

Bestel nu van €9,99 voor €4,99

 

 

 

4. De man die geen president mocht worden

Frans Verhagen

Henry A. Wallace heette hij, en van 1941 tot 1945 was hij vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika onder Franklin Delano Roosevelt. Hij was de man die geen president mocht worden en zijn verhaal is een van de verhalen in dit boek van Frans Verhagen.

Bestel nu van €12,99 voor €6,49

 

 

 

5. Lincoln

Frans Verhagen

In deze biografie vertelt Amerikakenner Frans Verhagen het fascinerende levensverhaal van Abraham Lincoln en hoe dat zijn presidentschap bepaalde.

Het brengt ook zijn geniale politieke inzicht voor het voetlicht. Lincoln was een wijs man, grootmoedig en geduldig. Maar ook sluw, manipulatief, zelfs machiavellistisch.

Bestel nu van €9,99 voor €4,99

 

 

 

 

 

6. De Kennedy’s

Frans Verhagen geeft in

De Kennedy’s een indringend beeld van Amerika’s ‘first family’. In 2018 is het  vijftig jaar geleden dat Robert F. Kennedy werd vermoord.

Hij was de derde achtereenvolgende zoon van patriarch Joseph Kennedy die, na zonen Joe en John F. Kennedy, door geweld om het leven kwam.

Bestel nu van €9,99 voor €4,99

 

 

 

 

 

7. De Roosevelts

Frans Verhagen schrijft over een Amerikaanse familie die geschiedenis maakte: de Roosevelts. De Roosevelts hadden hun wortels in Zeeland, vanwaaruit een verre voorvader rond 1645 naar Amerika emigreerde.

De familie zou uitgroeien tot een van de bekendste presidentiële families van Amerika.

Bestel nu van €11,99 voor €5,99

 

 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!