Korting op e-books over de Tweede Wereldoorlog

Op 4 mei herdenken we degenen die gevallen zijn ter verdediging van onze vrijheid in de Tweede Wereldoorlog en daarna. Daarbij staan we op 5 mei ook stil bij het feit dat we tegenwoordig in vrijheid leven. Het is belangrijk dat te beseffen. Daarom geven wij weer korting op een aantal e-books over de Tweede Wereldoorlog. Om ervoor te zorgen dat deze periode nooit vergeten raakt, en opdat deze gebeurtenissen zich nooit zullen herhalen, hebben wij de volgende e-books geselecteerd.

Ik ontsnapte uit Auschwitz

Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba is het indrukwekkende levensverhaal van een Poolse Jood die uit Auschwitz wist te ontsnappen. In 1942 wordt Rudolf Vrba naar Auschwitz gedeporteerd. Twee jaar later, op 7 april 1944, ontsnapt hij samen met Alfred Wetzler. Ze weten te overleven dankzij hun levenswil, slimheid en soms door puur geluk. In deze absolute bestseller doet Rudolf Vrba verslag van de gruwelijkheden van Auschwitz en zijn ontsnapping uit het vernietigingskamp.

Het e-book Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba is afgeprijsd van 1 maart tot en met 31 maart van € 7,99 voor € 4,99.

De zes freules

De zes freules van Laura Thompson is het verhaal van de zussen Mitford, zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders. Dit boek is een verzameling onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen. Laura Thompson beschrijft de rol van de elite, op een moment in de geschiedenis dat de adel haar traditionele rol verloor. Alle ideologieën van de twintigste eeuw komen voorbij in deze biografie, die leest als een roman.

Het e-book De zes freules van Laura Thompson is afgeprijsd van 1 maart tot en met 31 maart van 12,99 voor € 4,99.

Hoelang mag ik blijven?

Hoelang mag ik blijven? van Wendy Geuverink is een waargebeurd verhaal over aanpassen, volhouden en verzet

Truus van Zuiden is zestien jaar als ze in de oorlog moet onderduiken omdat ze Joods is. Ze verblijft in tweeënhalf jaar tijd op dertien verschillende adressen in Nederland. In elk gezin past Truus zich onmiddellijk aan. Je moet lief zijn, nooit je stem verheffen en goed meehelpen want je leven hangt ervan af. Haar moeder wordt tijdens de onderduik verraden en gedeporteerd naar Auschwitz. Ondertussen wordt Truus steeds vindingrijker en neemt ze zelfs deel aan het verzet

Het e-book Hoelang mag ik blijven? van Wendy Geuverink is afgeprijsd van 1 maart tot en met 31 maart van € 9,99 voor € 4,99.

In het volle licht

De Joodse Nelly Ben-Or vertelt in In het volle licht hoe zij de Tweede Wereldoorlog wist te overleven, maar de verschrikkingen daarvan haar voor het leven hebben getekend. In 1941 wordt de Joodse bevolking afgezonderd in het getto van Lemberg, vanwaaruit de deportaties plaatsvinden. Nelly wordt met haar moeder uit het getto gesmokkeld. Ze leeft dagelijks in angst ontdekt te worden. Tijdens deze periode ontdekt Nelly ondanks de verschrikkelijke omstandigheden haar grote muzikale talent. Ze weet met haar moeder en oudere zus de Holocaust te overleven, samen met 2.000 andere personen uit het getto.

Het e-book In het volle licht van Nelly Ben-Or is afgeprijsd van 1 maart tot en met 31 maart van € 9,99 voor € 4,99.

De celliste van Auschwitz

Zelfs op de zwartste plek op aarde werd schoonheid gevierd: Anita Lasker-Wallfisch was de celliste van Auschwitz.

Met het uitbreken van de oorlog wordt het Joodse gezin waaruit Anita Lasker komt, uiteengerukt. Haar ouders worden gedeporteerd naar Polen en overlijden daar. Zus Marianne weet te ontkomen naar Engeland. Anita en haar oudere zus Renate proberen te vluchten naar Frankrijk, maar worden gearresteerd en komen terecht in Auschwitz. Daar gaat Anita cello spelen in het vrouwenorkest. Ze speelt zelfs voor Josef Mengele. Het orkest biedt een uitvlucht uit de misère waarin ze zich bevindt, en wordt later ook letterlijk haar redding.

Het e-book De celliste van Auschwitz van Anita Lasker-Wallfisch is afgeprijsd van 1 maart tot en met 31 maart van € 9,99 voor € 4,99.