Korting op e-books in juni

Ook deze maand zijn er weer verschillende e-books in de aanbieding. Uiteraard zijn de papieren boeken ook beschikbaar. De korting op de e-books in juni geldt de gehele maand, dus tot en met 30 juni 2020. Wacht niet te lang, en haal de boeken van juni snel in huis.

De Tempeliers van Dan Jones

Historicus Dan Jones vertelt in zijn boek De Tempeliers over de bloei en de ondergang van de kruisridders. In de 12e eeuw richtten negen ridders de Orde van de Tempeliers op. De broederschap moest de pelgrims in het Heilige Land beschermen. De pelgrims legden een gelofte van armoede en gehoorzaamheid af, en werden daardoor in 1129 erkend door de kerk. Verenigd onder het rode kruis trokken ze ten strijde in de naam van God. In 200 jaar ontwikkelden ze zich van pelgrims en kruismonniken tot ketters en bankiers. In De Tempeliers vertelt Dan Jones op indrukwekkende en toegankelijke wijze over deze grootste religieuze militaire ridderorde ooit.

Of bestel het e-book van € 14,99 voor maar € 7,49

Nicolaas en Alexandra van Robert K. Massie

Pulitzer-prijswinnaar Robert K. Massie schetst in Nicolaas en Alexandra een fascinerend panorama van de laatste jaren van het Russische tsarenrijk. Op 17 juli 1918 werden tsaar Nicolaas II, zijn vrouw Alexandra en hun kinderen vermoord door de bolsjewieken. Massie geeft in dit boek een intrigerend beeld van het hofleven en de politieke ontwikkelingen die aan deze moord vooraf gingen. Zowel in de privésfeer als in de politiek hadden Nicolaas en Alexandra het zwaar. Hun zoon Alexis leed aan bloederziekte en Nicolaas’ politieke naïviteit zorgde ervoor dat de obscure monnik Raspoetin grote invloed aan het hof kreeg. Aan de hand van dagboeken, brieven en memoires geeft Massie in Nicolaas en Alexandra een prachtige karakterschets van de hoofdfiguren in dit historische drama.

Of bestel het e-book van € 9,99 voor € 4,99

Onze man in New York van Henry Hemming

Onze man in New York van Henry Hemming is het waargebeurde historische verhaal van William Stephenson, de man de model stond voor James Bond. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren de Verenigde Staten vastbesloten zich niet in de strijd te mengen. In 1940 was 92 procent van de Amerikaanse bevolking tegen inmenging. Churchill echter wist dat hij de oorlog alleen kon winnen met de Amerikanen aan zijn zijde en dus verzon hij een list. De Britse geheime dienst, MI6, stuurde William Stephenson naar New York om daar met behulp van propaganda en nepnieuws de publieke opinie te beïnvloeden. Met succes: anderhalf jaar later vond meer dan tweederde van alle Amerikanen dat het tijd werd dat Amerika zich in de oorlog mengde. henry Hemming reconstrueert op meesterlijke wijze Stephensons succes. De setting, de afwisselende verhaallijnen en de blijvende inzichten maken Onze man in New York verhalende geschiedenis op zijn best.

Of bestel het e-book van € 9,99 voor € 4,99

In dienst van de nazi’s van Paul van de Water

In dienst van de nazi’s van Paul van de Water is een uniek boek over daders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bevat tien niet eerder gepubliceerde portretten van Nederlanders die zich in dienst van de Duitsers schuldig hebben gemaakt aan misdrijven als intimidatie, mishandeling, marteling, verraad, moord of doodslag. Paul van de Water onderzoekt de levensloop van elke dader, en speurt naar de radicaliseringsfactoren in gezin, milieu of werk. Hij probeert telkens de vraag te beantwoorden: hoe kan het dat ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen, van bouwvakker tot fietsenmaker, van klerk tot kastelein, hun laagje beschaving afpellen en veranderen in misdadigers?

Of bestel het e-book van € 9,99 voor € 4,99