Black Friday korting

Volle winkelwagens, een nog vollere inbox en hoge kortingen. Een van oorsprong Amerikaanse traditie, maar ook Nederlandse bedrijven doen er graag aan mee. Black Friday komt er weer aan! Speciaal voor deze gelegenheid geven wij korting op geselecteerde boeken. In deze blog vind je alle boeken die meedoen, zodat je niet tot het laatste moment hoeft te wachten.

De korting op de boeken geldt tot en met 24 december 2020. De korting op de e-books geldt tot en met 30 november 2020.

Wees er snel bij, want op=op!

Het logboek van de Zeevaarder

Van Huw Lewis-Jones

In het prachtige vierkleurenboek Het logboek van de zeevaarder neemt poolreiziger Huw Lewis-Jones ons mee op ontdekkingsreis. Aan de hand van originele logboeken, brieven en dagboeken volgen we de reizen van bekende kapiteins, maar ook van matrozen, scheepskoks, chirurgijns, kunstenaars en avonturiers. Kijk mee over de schouders van nautische ontdekkingsreizigers als Sir Francis Drake, Susan Veeder, Kumataro Ito en Willem de Velde.
Van €35,- voor €15,-

En de mens schiep God

Selina O’Grady

Globalisering en godsdiensttwisten: nu nog net zo actueel als 2000 jaar geleden. Een briljante historische verklaring van onze tijd.

Waarom?

Geïnteresseerden in het oude Rome en de oorsprong van het christendom stellen altijd en eeuwig deze ene vraag. Waarom werd uit al die duizenden godsdiensten die bloeiden in de begindagen van het Romeinse rijk, uitgerekend de jaloerse God van een kleine, roerige provincie drie eeuwen later gekozen als de enige ware godsdienst? Waarom niet Apollonius, Boeddha, Confucius? Waarom was het christendom bij uitstek geschikt?

Selina O’Grady geeft in En de mens schiep God op boeiende, heldere wijze antwoord op de grootste vraag van onze én alle tijden.

Van €20,- voor €12,50

 

Of bestel een e-book van €9,99 voor €4,99 

Onze man in New York

Henry Hemming

Onze man in New York van Henry Hemming is het waargebeurde historische verhaal van William Stephenson, de man de model stond voor James Bond. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren de Verenigde Staten vastbesloten zich niet in de strijd te mengen. In 1940 was 92 procent van de Amerikaanse bevolking tegen inmenging.

Churchill echter wist dat hij de oorlog alleen kon winnen met de Amerikanen aan zijn zijde en dus verzon hij een list.

Van €25,- voor €15,-

 

Of bestel een e-book van €9,99 voor €4,99 

Oog in oog met de duivel

Roméo Dallaire

‘Dit nooit meer.’

Dat is de boodschap van Roméo Dallaire in zijn boek Oog in oog met de duivel. De in Nederland geboren Canadese commandant van de VN-missie in Rwanda neemt de lezer vijfentwintig jaar mee terug in de tijd. Mee terug in de hel, ook, waar in slechts honderd dagen 800.000 Rwandezen een gruwelijke dood vonden.

In zijn indringende relaas beschrijft Dallaire de verschrikkingen van de genocide in Rwanda, en hoe de internationale gemeenschap erin faalde een humanitaire ramp te voorkomen.

Van €29,99 voor €19,99

 

 

Of bestel een e-book van €14,99 voor €7,49 

Racisme in Amerika

Antoine Weijzen

Racisme in Amerika van Antoine Weijzen behandelt uitgebreid de geschiedenis van 400 jaar voortdurende rassendiscriminatie in de VS.

Van de slavernij, de Ku Klux Klan en gedwongen sterilisatie tot de tegenreacties van Martin Luther King, de Black Panthers en Black Lives Matter.

Antoine Weijzen legt de nadruk op de rol die de Afro-Amerikaanse vrouwen in de emancipatiestrijd speelden en laat zien hoe die rol onderbelicht is gebleven in de geschiedschrijving.

Van €29,99 voor €19,99

 

 

Of bestel een e-book van €14,99 voor €7,49

De zeemogendheden

Antoine Weijzen

Op hoogst originele wijze vertelt Andrew Lambert in De zeemogendheden het verhaal van de vijf klassieke zeemogendheden: Athene, Carthago, Venetië, de Republiek der Nederlanden en Engeland.

Het ging ze niet om macht en  gebiedsuitbreiding, maar om handel en voorspoed. De auteur laat zien waarom deze staten dynamischer, opener en uitzonderlijker waren dan hun imperiale collega’s.

Van €34,99 voor €19,99

 

Of bestel een e-book van €16,99 voor €8,49

De kruisvaarders

Dan Jones

In De Kruisvaarders vertelt Dan Jones het verhaal van de eerste kruistocht in 1095 onder aanvoering van de Brabander Godfried van Bouillon en graaf Robrecht van Béthune, de Leeuw van Vlaanderen, tot en met het verlies van het laatste christelijke bolwerk in de Levant.

In elk van de 25 hoofdstukken staat een persoon – meer of minder bekend – centraal.

Van €34,99 voor €24,99


Of bestel een e-book van €14,99 voor €7,49