Kristallnacht van Martin Gilbert

Kristallnacht, de nacht van 9 op 10 november 1938. Overal in Duitsland worden synagogen in brand gestoken, winkels en bedrijven vernield. Eenzelfde lot treft Joodse huizen, scholen, ziekenhuizen en begraafplaatsen. Martin Gilbert verhaalt over deze dramatische nacht en analyseert de gevolgen van deze gebeurtenis.  Tot en met 21 november 2020 is het e-book verlaagd in prijs.

Van € 9,99 naar € 4,99

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over het boek

In de nacht van 9 op 10 november 1938 – de Kristallnacht – trekt een golf van verwoesting en geweld door Duitsland en
Oostenrijk. De razernij is gericht tegen de Joden. Hun synagogen worden in brand gestoken, winkels worden vernield, woningen onbewoonbaar gemaakt. Eenennegentig Joden worden vermoord, nog veel meer ernstig mishandeld. De hulpdiensten staan erbij en kijken ernaar, zoals hun is bevolen. De Joden moeten de woede van het volk maar voelen. En dan is deze nacht van het gebroken glas nog maar het voorspel van de vernietiging die volgt. Op basis van een groot aantal mondelinge en geschreven bronnen schetst Martin Gilbert in Kristallnacht een indringend beeld van zowel deze dramatische nacht als de gebeurtenissen die eraan voorafgingen en er direct op volgden.

Over de auteur

Sir Martin Gilbert (1936) is een eminent historicus, die in zijn lange en verdienstelijke carrière meer dan tachtig boeken heeft geschreven. Hij is gespecialiseerd in de Joodse geschiedenis in het algemeen en de Holocaust in het bijzonder. Gilbert is vooral bekend als de officiële biograaf van Winston Churchill. In het Nederlands verschenen eerder van zijn hand 1916: De dramatische veldslag bij de Somme en Nooit meer: Een geschiedenis van de Holocaust.


 

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!