Klassieke liefde: nu verkrijgbaar

Over de liefde is al veel geschreven. Ook bestaan er nogal wat hardnekkige vooroordelen over. Zo ook bij liefde bij de klassieken. Ovidius, bekend van zijn Metamorfosen, geldt als leidraad in Klassieke Liefde. Aan de hand van de grote Romeinse dichter onderzoekt Anton van Hooff liefde en seks bij de oude Grieken en Romeinen.

 

Over Klassieke Liefde

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, zoals: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek de grote kenner van de liefde, Ovidius, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde op smakelijke wijze vele lezenswaardigheden op, en laat zien hoe de werken van Ovidius de kunst en literatuur in de afgelopen 2000 jaar hebben beïnvloed.

Klassieke Liefde van Anton van Hooff is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel.

>>Benieuwd? Bestel het boek hier!

Over Anton van Hooff

Anton van Hooff (1943) was tot 2008 hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en geeft lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis. Van Anton van Hooff verschenen onder andere Klassiek, Athene en Sterven in stijl.